Hundertwasserhaus i Magdeburg

Krummelurer og guldkupler

"Die Grüne Zitadelle" (det grønne citadel) i Magdeburg, designet som et af de sidste projekter af den østrigske kunstner Friedensreich Hundertwasser, er indbegrebet af joie de vivre. Bygningen i lysrosa viser dansende vinduer og gyldne tårnkugler, duftende blomsterenge og farverige, krogede søjler. Taget er for det meste dækket med græs og træer, hvilket forklarer navnet.

Det grønne citadel ligger lige i hjertet af den livlige katedralby Magdeburg, og tilbyder med sine beplantede nicher, de to skyggefulde gårdspladser og et boblende springvand en herlig pause fra byen larm.

Små butikker inviterer jer til at shoppe og slentre rundt. I kan få en eksklusiv indsigt i Hundertwasser-filosofien på en guidet tur gennem den farverige bygning, hvorefter I kan nyde den uforglemmelige udsigt over hele Magdeburg fra det 33 meter høje tårn.

Friedensreich Regentag Dunkelbunt Hundertwasser (døbt Friedrich Stowasser, 15. december 1928, død 19. februar 2000) var en østrigsk maler, som havde en noget kontroversiel stil. Han er måske bedst kendt for Hundertwasserhaus i Wien, men lavede en række arbejder i tilsvarende stil i Tyskland, Schweiz, USA, Japan, Holland og New Zealand.

    Kort

    Vis på kort