Iberger drypstenshule

Stemmer fra en fjern fortid

Få et forunderligt og fascinerende indblik i fortiden og verden under jordoverfladen, når du besøger HöhlenErlebnisZentrum og den millioner af år gamle Iberger Tropfsteinhöhle (drypstenshule). Bjerget med de mange huler ligger lidt nord for Bad Grund i det vestlige Harzen.

Det 563 meter høje Iberg blev dannet for 385 millioner år siden af koralrev fra det sydlige Stillehav. Ud over naturlige huler har minedrift efterladt mange hulrum i bjerget. Hvis du vil vide mere om den fjerne fortid og især om, hvordan det kom fra Stillehavet til Harzen, hvordan det har ændret sig over tid, og hvordan det er blevet brugt, så skal du besøge det utroligt spændende Museum i Bjerget. Ad en 160 m lang minetunnel lærer du om Ibergs geologi og om fortidens koralrev. 

Lichtenstein hulen. Den 40 kvadratmeter store hule har en helt særlig udstilling. I 1980 fandt arkæologer knoglerester af mennesker dateret tilbage til bronzealderen. Ved hjælp af DNA-teknik og retsmedicinske metoder har forskere genskabt detaljerede replikaer af hovederne på 3 forfædre, som de så ud dengang. De har ovenikøbet bevist, at efterkommere af disse mennesker stadig bor i regionen i dag. Familietræet går over 120 generationer tilbage til bronzealderen. 

Drypstenshulen eller stalaktithulen har siden 1874 været  den mest besøgte seværdighed i Harzens bjerge. Und dig selv en halv times guidet rundtur (det er inkluderet i entrébilletten) og bliv forundret over de fascinerende drypstens væld af farvespil og formationer. En af de største drypsten kaldes ikke uden grund ”det forstenede vandfald”.

Husk varmt tøj, da hulen har en konstant temperatur på 8 grader.

Kort

Vis på kort