Juletid i Harzen

Julestemning og glühwein

Julelys er der masser af, og du kan dufte den varme Glühwein i det meste af Harzen, når julen sig nærmer. Næsten enhver by med respekt for sig selv holder julemarkeder, og alle er inviteret. Her er alt, hvad der hører sig til af glaserede æbler, brændte mandler og varm Glühwein til ganen. I kan forvente et hav af boder med kunsthåndværk og julebag omgivet af musik, korsang og masser af tysk hygge. I Goslar og Wernigerode er der hvert år fra slutningen af november store julemarkeder, der med garanti vil få dig til at glemme vinterkulden og komme i vaskeægte julestemning. Giv jer tid til at kigge på bodernes udvalg, køb eventuelt et par julegaver eller bare sæt jer til rette og nyd stemningen. Rigtig glædelig jul!

Inspiration

Glem vinterkulden

Hvad med at tage på kør-selv-ferie og besøge et af de charmerende julemarkeder i Harzregionen? De fleste danskere undervurderer Harzen om vinteren, for det midttyske område er langt mere end mørke timer med vandreture i kølige bjergområder. Harzen emmer af sprudlende markeder, varm julestemning og julelys på butikker, træer og i barneøjne. Julemarkederne er ikke større, end de er til at overskue, og hyggen får lige en tand ekstra, når rammen om markedsboderne er Harzens smukke, gamle bindingsværkshuse. De traditionsrige julemarkeder et besøg værd, og nogle af de smukkeste findes i Wernigerode, Quedlinburg og Goslar.

Julens begivenheder i Goslar

I Goslar kan du snuse til grønkålen, som står og simrer på en kæmpepande i en træbod udsmykket med afskåret gran. Hver gang konen i julemarkedsboden rører rundt i kålen med sin kæmpeske, sender hun en lille duftsky af sted ud over Markt, Goslars torv. Her står du i læ under julebodernes udhæng, mens du varmer dig på et glas varm Glühwein - rødvin varmet op i store gryder, smagt til med sukker og duftende krydderier. Små og store honninghjerter med julehilsner og brændte mandler, træfigurer og julepynt bugner i markedets små boder. Køb en lille julepakke med hjem fra stemningsfulde Harzen.


"Tag til Advent in den Höfen i Quedlinburg. Her åbner mange porten til private baggårde oppyntet med lysdekorationer, hvor julemarkedsgæster kan shoppe rundt i midlertidige småboder og nyde glühwein i lune hyggekroge."


Kort

Vis på kort