Juletid i Harzen

Julestemning og glühwein

Julelys er der masser af, og du kan dufte den varme Glühwein i det meste af Harzen, når julen sig nærmer. Her der ikke sparet på julestemningen. Næsten enhver by med respekt for sig selv holder julemarkeder, og alle er inviteret. Her er alt, hvad der hører sig til af glaserede æbler, brændte mandler og varm Glühwein til ganen. I kan forvente et hav af boder med kunsthåndværk og julebag omgivet af musik, korsang og masser af tysk hygge. I Goslar og Wernigerode er der hvert år fra slutningen af november store julemarkeder, der med garanti vil få dig til at glemme vinterkulden og komme i vaskeægte julestemning. Giv jer tid til at kigge på bodernes udvalg, køb eventuelt et par julegaver eller bare sæt jer til rette og nyd stemnmingen. Rigtig glædelig jul!

Inspiration

glem vinterkulden

Harzen om vinteren er undervurderet af de fleste danskere. Hvad med at køre ned og slentre rundt til et julemarked i Harzregionen? Julemarkederne i Harzen er ikke større, end de er til at overskue, og hyggen får lige en tand ekstra, når rammen om markedsboderne er Harzens smukke, gamle bindingsværkshuse. Der er traditionsrige julemarkeder i Wernigerode, Quedlinburg og Goslar.

Julens begivenheder i Goslar

I Goslar kan du i december snuse til grønkålen som står og simrer på en kæmpepande, og hver gang konen i den gransmykkede julemarkedsbod rører rundt i den med sin kæmpeske, sender hun en lille duftsky af sted ud over Markt, Goslars torv. Her står du i læ under julebodernes udhæng, hvor du kan købe alt muligt forskelligt. Et sikkert hit er Glühwein, rødvin varmet op i store gryder og smagt til med sukker og duftende krydderier. Små og store honninghjerter med julehilsner og brændte mandler, træfigurer og julepynt. Køb et krus Glühwein og nyd den sammen med de andre julemarkedsgæster - og opdag så, hvordan julestemningen breder sig ud i hele kroppen sammen med den liflige lunende drik.

Julens begivenheder i Quedlinburg

Og i Quedlinburg får du ekstra julehygge, hvis du kommer til byen 2. eller 3. weekend i advent, til Advent in den Höfen. Her åbner mange private porten ind til gårdene bag deres smukke facader, så gæster kan shoppe rundt blandt midlertidige småboder, lune hyggekroge med noget varmt at drikke og lidt at spise, musik og flotte lysdekorationer.

Kort

Vis på kort