5 oplevelser for børn i Harzen

Herlige Harzen for hele familien

Overvejer du at tage hele familien med på ferie i Tyskland? Harzen er som designet til børneoplevelser på kør-selv-ferien og områdets natur indbyder til aktiviteter til alle temperamenter og store oplevelser. Tag poderne med på et underjordisk eventyr i gamle miner eller i en af områdets drypstenshuler. Eller tøf afsted i et damplokomotiv i 1.141 meters højde. Måske vil I hellere have fart over feltet på en sommer-bobslædebane? Harzen er herlig, og det bedste er, at du bare kan sætte familien i bilen og køre afsted. Så er I på vej mod eventyr og ferie i smukke Harzen.

Her kan du se vores 5 bud på sjove familieoplevelser på din bilferie i Harzen.

Vi anbefaler

Se Harzen fra et damplokomotiv

Damplokomotiv i Brocken, Wernigerode

 

Tag en tur med en smalsporsbane, fx det dampdrevne tog til Harzens højeste bjerg, Brocken. Turen starter i stemningsfulde Wernigerode, hvorfra det gamle damplokomotiv kommer på hårdt arbejde, når det snor og pruster sig op ad sporene til toppen i 1.141 meters højde.

Læs mere om turen her

Et fascinerende indblik i underverdenen

Drypstenshule, Tyskland

 

Besøg en drypstenshule, fx i Bad Grund, Rübelang eller Elbingerode. Baumannshöhle i Rübeland åbnede for offentligheden helt tilbage i 1649, og giver de besøgende et fascinerende blik ind i en gemt underverden af smukke drypstensformationer. Her mærker man tydeligt et ekko fra fortiden.

Et godt sug i maven på sommer-bobslædebanen

Sommerkælkebane i Tyskland

Prøv den 550 meter lange "rutsjebane" (rodelbahn) ved St. Andreasberg. Der er tale om en bobslædebane, som også kan bruges om sommeren. De 130 meters højdeforskel giver dig et godt sug i maven.

Læs mere om bobslædebanen her

Besøg en gammel mine

Bergbaumuseum Rammelsberg i Goslar, Tyskland

 

Tag en tur til minen ved Bergbaumuseum Rammelsberg, der har været i uafbrudt drift i over 1.000 år. Flere metaller er blevet udvundet af det 635 meter høje Rammelsberg, blandt andet sølv og kobber. Driften ophørte i 1988, og minen er nu en del af UNESCOs verdensarv.

Læs mere om Rammelsberg mine her

Nordtysklands længste svævebane

Wurmbergseilbahn, Braunlage, Tyskland

 

Prøv Wurmbergseilbahn, Nordtysklands længste svævebane. Turen på 2,8 kilometer går fra byen Braunlage til bjerget Wurmbergs top, der med sine 971 meter kan kalde sig det højeste punkt i Niedersachsen. Banen kører både sommer og vinter.

Vil du se flere spændende oplevelser for familien i Harzen? Så læs videre her

Kort

Vis på kort