Katedralen St. Marien i Erfurt

En kirke med Enhjørninge og kæmpe klokker

Middelalderbyen Erfurt i Thüringen gemmer på mange fantastiske seværdigheder. Ikke mindst den imponerende katedral på bakken ”Domberg”, der stammer helt tilbage fra det 14. århundrede. Hvis du lægger vejen forbi på din kør-selv-ferie, skal du selvfølgelig forbi og betragte den elegante katedral, der ligger smukt omkranset af gamle bindingsværkshuse og et hyggeligt torv. 

Katedralen rummer flere bemærkelsesværdige kunstværker fra den senromanske periode til renæssancen. Bl.a. et maleri af Lucas Cranach og en Madonna-skildring med en enhjørning. Katedralen har verdens største frit svingende klokke på 11,5 tons fra middelalderen, den prægtige „Gloriosa“. . Lige som så mange steder i Thüringen - og i Erfurt generelt -  er Martin Luther også en del af historien her i Erfurt, hvor han blev ordineret i katedralen i 1507. Katedralen kan besøges fra april til oktober.

Når du er i Erfurt, skal du selvfølgelig også besøge Europas bedst bevarede middelalderbro, Krämerbrucke, opleve den gamle bydel, den gamle synagoge eller måske gå i Martin Luthers fodspor gennem Erfurt. God fornøjelse i en af Thüringens hyggeligste byer.

Kort

Vis på kort