Klosterkirken i Bad Doberan

Har du hørt om den Europæiske teglstensrute?

Ruten dækker over de byer i Nordeuropa, som fra 1200-tallet opførte gotiske kirker og bygningsværker i røde mursten. I Nordeuropa, og særligt i Nordtyskland og Danmark, fandtes der ikke de samme store stenressourcer, som i mange andre lande, men behovet for at imponere med magt og rigdom var til stede. Det var starten på den europæiske teglstensgotik.  

Klosterkirken doberan münster

I Bad Doberan ikke langt fra Rostock er Klosterkirken Doberan Münster et storslået eksempel på den stilart, som kaldes murstens- eller teglstensgotik, på tysk Backsteingotik. I Danmark er fx Roskilde domkirke bygget i samme stil. Den imponerende klosterkirke i Doberan fra det 13. årh. er et af de største og flotteste eksempler på denne stilark på hele teglstensruten. Af de mange seværdigheder i kirken bør du især lægge mærke til højalteret og det monumentale krucifiks. Vores danske dronning Margrethe I var en af de bærende kræfter ved grundlæggelsen af klosteret, og her i denne kirke finder du hendes gravmæle. 

Klosteret og kirken blev oprindeligt grundlagt af Cistercienserordenen men har siden siden 1500-tallet været evangelisk-luthersk.

 

Anbefalet af Hanne, Rejsespecialist Lyngby

Når jeg rejser rundt i Europa kan jeg ikke lade være med at lade mig imponere af de storslåede bygningsværker, der findes overalt. På trods af krige og andre katastrofer siden middelalderen, står de fleste stadig i al deres overvældende skønhed. Kirker er et særligt godt eksempel, der viser hvor stor en rolle religion har spillet særligt i middelalderen. Her er ikke sparret på noget.

Kort

Vis på kort

Oplev Nordtyskland - skab din egen historie