Klosterkirken i Bad Doberan

Har du hørt om den Europæiske teglstensrute?

Ruten dækker over de byer i Nordeuropa, som fra 1200-tallet opførte gotiske kirker og bygningsværker i røde mursten. I Nordeuropa, og særligt i Nordtyskland og Danmark, fandtes der ikke de samme store stenressourcer, som i mange andre lande, men behovet for at imponere med magt og rigdom var til stede. Det var starten på den europæiske teglstensgotik.  

Klosterkirken doberan münster

I Bad Doberan ikke langt fra Rostock er Klosterkirken Doberan Münster et storslået eksempel på den stilart, som kaldes murstens- eller teglstensgotik, på tysk Backsteingotik. I Danmark er fx Roskilde domkirke bygget i samme stil. Den imponerende klosterkirke i Doberan fra det 13. årh. er et af de største og flotteste eksempler på denne stilark på hele teglstensruten. Af de mange seværdigheder i kirken bør du især lægge mærke til højalteret og det monumentale krucifiks. Vores danske dronning Margrethe I var en af de bærende kræfter ved grundlæggelsen af klosteret, og her i denne kirke finder du hendes gravmæle. 

Klosteret og kirken blev oprindeligt grundlagt af Cistercienserordenen men har siden siden 1500-tallet været evangelisk-luthersk.

 

Kort

Vis på kort