Maximilianpark i Hamm

Oplev elefanter, sommerfugle og aktiviter for de mindste

Lidt uden for Dortmund ligger Hamm, hvor du finder Maximilianparken, som er blevet opført hvor Maximilian-minen engang lå. Parken er delt op i mange forskellige temahaver, så der er noget for enhver smag. Blandt temahaverne finder du en kunsthave med bevægelige genstande og en udsigtsplatform, hvorfra du på en klar dag kan nyde den fantastiske udsigt over Ruhr-regionen. En anden temahave rummer et væld af farver, mens en tredje har alverdens roser. Er du til sommerfugle, kan du i de varme måneder besøge det store sommerfuglehus gratis og beundre de omkring 80 forskellige sommerfuglearter i de 450 kvm. store drivhuse. 

Maximilianpark er det første af de renoverede mineområder og er også det østligste punkt på den kendte  Route der Industriekultur, et netværk af vigtige og interessante europæiske industriområder. Sporene efter Maximilian-minen ses stadig overalt i parken med bl.a. minens tidligere kulvaskeanlæg, som i dag er bygget om til den berømte, kæmpe glaselefant af kunstneren Dr. Horst Rellecke. 

I en separat del af parken finder du også en masse aktiviteter for de mindste. Her er der lavet både junglelegeplads, klatrepark og vandområde, og børnene kan gå på opdagelse i den gamle mine.

Kort

Vis på kort