Multimar Wattforum

Vadehav og Verdensarv

I den fascinerende marsk i det vestlige Slesvig-Holsten, ligger Nationalpark Slesvig-Holstenisches Wattenmeer, eller Nationalpark Vadehavet. Her, ved Eiderbroen nær den hyggelige by Tönning, ligger Nationalpark-Center Multimar Wattforum, med over 3.000 kvm udstilling om vadehavet i Slesvig-Holsten. Den spændende interaktive udstilling byder på temaer som hvaler, med bl.a. skelettet af en kaskelothval på 17,50 m, 37 akvarier med 280 dyrearter og et stort akvarium med panoramarude.

Hvis et område skal på UNESCOs verdensarvsliste, skal det være ganske specielt, og her kan I finde ud af hvorfor netop Vadehavet er så specielt. Her vil I blive overrasket over det enorme satellitbillede af Vadehavet, der strækker sig 500 kilometer fra Danmark over den tyske Nordsøkyst til Holland og for at bevare den naturlige skat, er Vadehavet i Slesvig-Holsten en fredet nationalpark siden 1985.

Indtil nu har man identificeret mere end 10.000 forskellige dyre- og plantearter i Vadehavet, og der blive stadig gjort nye opdagelser. De mest kendte arter er sæler og marsvin og de store fugleflokke, der bruger Vadehavet som en raste- og fourageringsplads når de er på træk for- og efterår. Mange andre typiske indbyggere i Vadehavet er derimod ganske små eller lever skjult fx i mudderfladerne eller i planterne, men er ikke desto mindre utrolig vigtige i naturen kredsløb.

Kort

Vis på kort