Niederregger Marcipan i Lübeck

Marcipan der får mundvandet til at løbe

Marcipanens triumfmarch begyndte i Lübeck, da Johann Georg Niederregger grundlagde fabrikken Niederegger Marzipanerie i 1806. Han blev kendt med sin ”Lübecker Marzipan” verden over og leverede marcipan til bl.a. konger og tsarer. I starten var det kun de rige, som havde råd til at forkæle sig med den fine marcipan, idet prisen på de gode råvarer var høje, og man måtte på apoteket for at få sukker og krydderier. Først i begyndelsen af det 19. århundrede havde almindelige borgere økonimisk mulighed for at mæske dig i denne fine delikatesse.

Når du bevæger dig rundt i Lübeck, skal du bestemt slå et smut forbi Niederegger Marzipanerie, som stadig sælger deres til perfektion håndlavede, lækre marcipan - og du kan fåkøbe marcipanen formet som alt fra bamser til grise i flere farver i deres butik. På 1. sal ligger Café Niederegger, hvorfra du har en flot udsigt over gågaden. Mens du sidder og nyder udsigten, kan du jo også lige nyde en marcipankage.

På 2. sal ligger Marzipan Salon, som er et museum, der tager besøgende med på en lang rejse gennem mandelspecialitetens historie. Særligt imponerende er de tolv figurer i menneskestørrelse, som er lavet af ren marcipan. Der er gratis adgang.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort

Oplev Nordtyskland - skab din egen historie