Niederegger Marcipan i Lübeck

så mundvandet løber

Marcipanens triumfmarch begyndte i Lübeck, da Johann Georg Niederregger grundlagde fabrikken Niederegger Marzipanerie i 1806. Han blev kendt med sin ”Lübecker Marzipan” verden over og leverede marcipan til bl.a. konger og tsarer. I starten var det kun de rige, som havde råd til at forkæle sig med den fine marcipan, idet prisen på de gode råvarer var høje, og man måtte på apoteket for at få sukker og krydderier. Først i begyndelsen af det 19. århundrede havde almindelige borgere økonomisk mulighed for at mæske dig i denne fine delikatesse.

Café Niederegger er nærmet en institution i Lübeck og har modtaget adskillige priser som en af ​​de bedste og smukkeste caféer i Tyskland og for fremragende service. Lad jer forkæle og nyd den unikke atmosfære i Café Niederegger, uanset om det er frokost eller kaffe med en af Niederegger-konditorernes kage- og iscreationer. Hemmeligheden er ingrediensernes kvalitet og friskhed og de traditionelle opskrifter og berømte wienerbrødskreationer, der er blevet raffineret i otte generationer og nu har opnået et fornemt ry. Udover lækre kager og bagværk tilbydes også et lækkert udvalg af solide retter og udsøgte vine.

Er der ikke plads i Café Niederegger kan også besøge Niederegger Arkadencafé med udsigt over det historiske rådhus, St. Marien og St. Petri. Her, i hjertet af Lübecks Altstadt, kan I nyde lækre kager og kaffe på den solbeskinnede markedsterrasse. I er også velkomne i det lille Marzipan-museum på 2. sal i Café Niederegger, hvor hovedattraktionen er de tolv figurer i menneskestørrelse, lavet af marcipan. Oplev marcipanmuseet, der fortæller historien om marcipanens oprindelse, fortæller virksomhedens historie og viser en vidunderlig film om marcipanproduktionen hos Niederegger.

Kort

Vis på kort

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.