Nostalgi i Schwarzwald

Historiske togture i Sydschwarzwald

Et hyggeligt alternativ til bilkørsel er en tur med et af de små, charmerende, gamle damptog, der kører i det sydligste Schwarzwald. Og det er absolut prismæssigt overkommeligt. For en tur med Sauschwänzlebahn skal I slippe 25 € for en returbillet, mens Kandertalbahn kun koster 12 € for en returbillet.

Kandertalbahn kører ca. 13 km fra Haltingen til Kandern gennem den smukke Kandertal i det sydvestlige Schwarzwald. Kandertalbahn er et historiske museumstog, der drives i fællesskab af Kandertalbahn e.V. og Zweckverband Kandertalbahn, og vedligeholdelsen af ​​ruten, jernbanesystemer, broer og bygninger er Kandertalbahn-foreningens opgave, ligesom restaurering, reparation, vedligeholdelse og drift udelukkende udføres på frivillig basis.

Sauschwänzlebahn kører ca. 25 kilometer fra Blumberg-Zollhaus til Weizen i den sydøstlige Schwarzwald lidt nord for grænsen til Schweiz. Turen går over fire broer og gennem seks tunneler og tilbage igen, og undervejs har I fantastiske udsigter over de omkringliggende dale, naturområdet Wutachflühen og - i godt vejr - til Alperne.

Kort

Vis på kort