Ølbyerne i Bayern

Sluk tørsten på ægte bayersk manér

Få steder i verden finder I så stærk en ølkultur som i Bayern, og som hjemsted for halvdelen af de godt 1.300 tyske bryggerier er området et sandt paradis for ølentusiaster og festlige sjæle. Her er bryggerikunsten blevet udviklet og forfinet, lige siden benediktinermunkene udviklede den gudeskønne drik tilbage i 900-tallet. Den dag i dag kan I således nyde det flydende guld på bryggerier og ølbarer i de mange bayerske ølbyer. Her får I et par af vores favoritter.

Inspiration

Bispebyen Bamberg bugner af specialøl

Bamberg må siges at være en af øllets hovedbyer, og her kan I vælte jer i bryggerier og specialøl. Smag fx deres Schwarzbier og Dunkelbier eller byens absolut mest bemærkelsesværdige øl Rauchbier, røgøl. Bamberg er dog meget mere end øl, og her i Tysklands ældste kongesæde knejser domkirken Kaiser med sine fire tårne over byens tage. Byen, der meget beskedent kalder sig selv for "det frankiske Rom", byder også på historiske monumenter i den UNESCO-beskyttede Altstadt, romantik i ”lille Venedig”, hvor bindingsværkshusene dypper sine tæer i floden og slottet Neue Residenz fortryller med en farverig rosenhave. I Bamberg går tiden hurtigt i gaderne, hvor tiden er gået i stå.

KULMBACH - her værdsætter man god mad og drikke

I Kulmbach har de altid værdsat god mad og drikke. Her kan I ikke bare nyde deres fremragende øl, men også dykke ned i hele bryggekunstens historie på Bayerisches Brauerreimuseum. Her kan I opleve gamle glaskedler, kobberkapper, ølflasker og etiketter, der fortæller en spændende historie om de gyldne dråber. Der vil selvfølgelig være mulighed for smagsprøver. Også på Bayerisches Bäckereimuseum får I et indblik i én af byens gamle og traditionsrige erhverv. I kan selvfølgelig også vælge blot at udforske øl- og brødkulturen på en af de hyggelige restauranter på torvet.

Kort

Vis på kort