Den tyske bindingsværksvej

Bindingsværk forbinder 

’’Die Deutsche Fachwerkstrasse’ er det officielle navn på den ikke mindre end 3.500 km lange rute, der strækker sig fra Elben i nord til Bodensøen i syd inkl. en afstikker til det østlige Sachsen. Bindingsværksvejen, der bedst køres i små bidder ad gangen, består af 7 mindre ruter i delstaterne Niedersachsen, Sachsen-Anhalt, Sachsen, Hessen , Thüringen, Bayern og Baden-Württemberg.

Netværk af bindingsværksbyer

Mere end 100 bindingsværksbyer i Tyskland er gået sammen for under mottoet ’Bindingsværk forbinder’ at kunne udbrede kendskabet til den charmerende og imponerende bygningskonstruktion, hvor man blander træstolper og en form for murværk. 

Undervejs på ruten, der er meget varieret, vil du kunne opleve enestående landskaber, imponerende naturparker, historiske steder, spændende byer, kurbade og et hav af inspirerende festivalsteder (varierer i henhold til årstiden).

Oplevelser undervejs

Uanset om du kører i bil eller autocamper, venter der dig mange små og lidt ’skæve’ oplevelser på denne kulturelle eventyrrejse.  Afhængigt af hvilket område du bevæger dig rundt i, kan du fx besøge verdens største julelys, Tysklands eneste elfenbensmuseum og passere den 50. nordlige breddegrad. Og så skal vi da ikke glemme at nævne et par delikatesser, der er blevet født på ruten bl.a. Äppelwoi (æblevin) og Bockbier.

De 7 ruter og hoteller undervejs

Bindingsværksvejen er knap så kendt som andre populære turistveje, f.eks. Eventyrvejen og Romantische Straße. Vil du køre en af strækningerne, så hjælper vi med at planlægge alle hoteller undervejs. For nøjagtige ruteangivelser henviser vi til www.deutsche-fachwerkstrasse.de, som beskriver hver af de 7 ruter på hhv. tysk og engelsk.

Rigtig god fornøjelse på den tyske bindingsværksvej!
 

I samarbejde med rejselandet Tyskland

Inspiration

Kort

Vis på kort

Oplev Sydtyskland - skab din egen historie