På oplevelse i Bremen

Et par nætter værd

Hvad med en smuttur til den fantastiske by Bremen? Her er livskvalitet og vitalitet, frisk luft, afslapning og masser af god stemning. En by der rummer både UNESCOs Verdensarv (det gotiske rådhus) og Universum og spænder fra den folkelige Biergarten til det finkulturelle tempel. Akkompagneret af brødrene Grimms fire "Bremer Stadtmusikanten".

Har I kun én dag til at nyde denne smukke og altfavnende by? Få mest muligt ud af det ved at gøre det på den "bremiske" måde - med andre ord afslappet og tilbagelænet. De vigtigste seværdigheder ligger meget centralt og byen er nem at færdes i til fods.

Har I to hele dage til rådighed, er Bremen det hele værd! Uanset om I tilbringer en weekend eller to hverdage i Bremen, er I i gode hænder med vores tip til at udforske byen ved Weser-floden. Ud over de velkendte seværdigheder kan I udforske Bremens forskellige kvarterer, smalle, skæve gyder og maritime stil. Lej evt. en cykel og kom ud i de grønne områder lige uden for byen.

 

Inspiration

Bremens mange spændende seværdigheder

Die Viertel
Bremens mest farverige kvarter, Die Viertel, er stedet med en herligt masse cafeer og restauranter, der fra morgenstunden åbner med udvalgte morgenmadstilbud. På hjørnet af Sielwall og Vor dem Staintor/Ostertorsteinweg emmer kvarteret af aktivitet og er et godt sted at betragte livet og folk generelt. Tag sporvognslinje 2,3 eller 10 til stop ”Sielwall”. Benyt lejligheden til at udforske kvarterets livlige handelsliv med originale og kreative specialbutikker. Her bugner det med unikke og håndlavede varer, hyggelige boghandlere, gourmetmadbutikker og tøjbutikker. Om aftenen forvandler kvarteret sig og byder på livlig gå-i-byen-stemning, med barer og pubber. 

Kunst på ”Kultur-Milen”
Kulturen blomstrer til fulde i Bremen. Gå ad Ostertorsteinweg i retning mod centrum. Her passerer I Theater Bremen på vej til Gerhard-Marcks-Haus, Wilhelm Wagenfeld-Haus og Kunsthalle, der hver især byder på kulturelle oplevelser, moderne kunst, skulpturer, skiftende udstillinger og europæiske malere fra det 14. århundrede. 

Sightseeing Alstadt, Schnoor og Böttcherstrasse
Det kønne lille kvarter Schnoor er nok byens mest charmerende - og med sikkerhed det ældste. Kvarterets smalle middelaldergyder og små farverige huse, der ligger som perler på en snor (deraf navnet), lokker med talrige restauranter, cafeer og butikker. Prøv det hjemmelavede og lækre bagværk på en af kvarterets cafeér og tehuse. Omkring byens hovedtorv, finder du Bremens mest berømte bygninger og seværdigheder: St. Petri katedralen, Statuen af Roland, byens beskytter, og det historiske rådhus, de to sidstnævnte er begge på UNESCOs verdensarvsliste. Gå langs siden af rådhuset forbi restaurant Ratskeller, her støder du på den berømte bronzestatue af dyrene fra Grimms Eventyr, Bremen Stadsmusikanterne. Gå ikke glip af muligheden for at sige goddag til æslet, det skulle ifølge legenden bringe held. Overfor rådhuset, i den anden ende af torvet, er indgangen til Böttcherstrasse, der er en af Tysklands mest særprægede arkitektoniske gader. Gadens store tilløbsstykke er klokkespillet, som er lavet af det berømte tyske meissnerporcelæn, og mens klokkerne spiller deres melodi, ser man historiske berømtheder dukke frem.

Die Schlachte, Weser-promenaden
Spadser en tur ad Bremens maritime promenade langs Weserfloden, Die Schlachte, her finder du et stort udvalg af restauranter og Biergärten. Krydser du broen Teerhof, kan du betragte byens historiske bymidte fra den anden side af floden. Her afholdes der antik- og loppemarkeder hver søndag fra marts til december fra kl. 8-14.

Lej en cykel
Bremen er også en dejlig cykelby. Lej en cykel og kør rundt i bymidten eller cykl en tur langs Weserfloden. Du kan endda hoppe på prammen Hal Över op og ned ad Weserfloden eller cykle en tur ud i de landlige omgivelser og den idylliske Bürgerpark. Husk også kvarteret Die Überseestadt, det gamle havneområde, som i dag er transformeret til et urbant kvarter med en masse restauranter og aktiviteter. Er du interesseret i vintagebiler er et besøg i Schuppen Eins et must. Her finder du en hel hal med klassiske og historiske biler.

Grønne områder
Ikke langt uden for den indre by finder du rekreative og grønne områder. Blockland, kun få minutter fra byen, udforskes bedst på cykel. Det er et landbrugsområde, så der bor flere køer her end mennesker. For sjældne dyr og planter er dette sumpområde et vigtigt og beskyttet habitat. For cyklister, inlinerskatere og folk, der er på tur, er det et af Bremens dejligste områder til en udflugt. Turen starter fra byen, som hurtig glemmes, når synet af et smukt, fladt landskab med en unik historie udfolder sig for ens øjne.

Universum Bremen
Bremen er også videnskabens by med sit eget videnskabsmuseum Universum. Den særprægede arkitektoniske bygning er formet som en hval, og rummer mere end 250 udstillinger, heraf mange interaktive, og du kan blive klogere på klodens og videnskabens mange gåder her. Sid for eksempel i en sofa og mærk, hvordan et jordskælv føles.

Museerne i Bremerhaven
Udover ovenstående oplevelser kan vi også anbefale at besøge museerne i Bremerhaven.

Kort

Vis på kort