Rheingauer-Riesling-ruten ved Rhinen

70 kilometer med Tysklands legendariske Riesling

Den blomsteragtige og parfumerede Riesling hersker nord for Rhinens brusende strøm. Begiver I jer af sted på Rheingauer-Riesling-ruten, der strækker sig godt 70 km fra Lockhausen over Rüdesheim og hele vejen til Flörsheim, vil I få rig mulighed for at smage den fantastisk lækre væske på vinslotte og klostre. Sagn, legender og spændende historie giver jeres kør-selv-ferie en ekstra dimension, og de mange charmerende byer emmer af sydtysk atmosfære. Alternativt kan I parkere bilen og udforske ruten til bens eller på cykel. Så behøver I heller ikke holde jer tilbage med vinen.

Inspiration

Det lille land med de store vine

”Livsglæde” er det bedste ord til at beskrive Rheingau’s solrige landskab mellem byerne Wiesbaden og Lorchhausen. Rheingau kaldes også den "tyske riviera" på grund af dets milde klima hele året og dets nærhed til Rhinen. De mennesker, der bor her kaldes Rheingauer; de lever for og med vinen, som gennem århundreder har formet deres livsstil. 

Vinruten fører jer ind i et landskab præget af gammel vinkultur og vintraditoner, for her går vindyrkning helt tilbage til Romertiden. Driftige munke byggede imponerende klostre, dyrkede vinmarkerne og drev en lukrativ vinhandel med egne skibe på Rhinen. Kloster Eberbach er et af de mest berømte og bedst bevarede klostre med de berømte vinmarker under navnet Steinberg, hvor cistercienser-munke tilbage i middelalderen havde en fremragende forretning.

Charmerende vinbyer, kendte vingårde, aristokratiske palæer, slotte og betydende monumenter karakteriserer dette "lille land med store vine". Og fra Rhinen stiger efterårstågen op og fremmer udviklingen af den 'ædle rådsvamp' der skaber betingelserne for de eftertragtede Rheingau-Auslese-vine. De ideelle vejrforhold omkring Rhinen er specielt gode for Riesling-vinen. Derfor dyrkes 84 procent af det 3000 ha store vinareal med riesling, mens godt 10 procent er pinot noir, som specielt dyrkes på de solrige skråninger ved Rüdesheim og Assmannshausen.

Udover vin tilbyder Rheingau også mange andre seværdigheder. Gamle slotte, fæstninger, ædle og aristokratiske palæer fra alle epoker indtil middelalderen kan findes i hver af de fem Rheingau-byer Eltville, Oestrich-Winkel, Geisenheim, Ruedesheim og Lorch samt i landsbyerne  Walluf og Kiedrich. Rigtig god tur

Kort

Vis på kort