Rheingauer-Riesling-ruten ved Rhinen

70 kilometer med Tysklands legendariske Riesling

Drømmer I om en lækker vinrejse i det tyske vinland? Så er Rheingauer-Riesling-ruten, der strækker sig godt 70 km fra Lorchhausen over Rüdesheim og hele vejen til Flörsheim, lige noget for jer.

Nord for Rhinens brusende strøm hersker den blomsteragtige og parfumerede Riesling, og på en kør-selv-ferie langs Rhinen vil I få rig mulighed for at smage den fantastisk lækre drik på vinslotte og klostre. Sagn, legender og spændende historie giver jeres kør-selv-ferie en ekstra dimension, og de mange charmerende byer emmer af sydtysk atmosfære.

Vil I vide, hvad ruten byder på af spændende oplevelser? Så læs med her

Inspiration

Det lille land med de store vine

”Livsglæde” er det bedste ord til at beskrive Rheingau’s solrige landskab mellem byerne Wiesbaden og Lorchhausen. Rheingau kaldes også den "tyske riviera" på grund af dets milde klima hele året og dets nærhed til Rhinen. De mennesker, der bor her kaldes Rheingauer; de lever for og med vinen, som gennem århundreder har formet deres livsstil. 

Fra Rhinen stiger efterårstågen op og fremmer udviklingen af den 'ædle rådsvamp' der skaber betingelserne for de eftertragtede Rheingau-Auslese-vine. De ideelle vejrforhold omkring Rhinen er specielt gode for riesling-vinen. Derfor dyrkes 84 procent af det 3000 ha store vinareal med riesling, mens godt 10 procent er pinot noir, som specielt dyrkes på de solrige skråninger ved Rüdesheim og Assmannshausen.

oplev vinbyer, vingårde og historiske slotte

Vinruten fører jer ind i et landskab præget af gammel vinkultur og vintraditoner, for her går vindyrkning helt tilbage til romertiden. Driftige munke byggede imponerende klostre, dyrkede vinmarkerne og drev en lukrativ vinhandel med egne skibe på Rhinen. Kloster Eberbach, som du kan opleve på turen, er et af de mest berømte og bedst bevarede klostre med de berømte vinmarker under navnet Steinberg, hvor cistercienser-munke tilbage i middelalderen havde en fremragende forretning.

Men der venter også et væld af seværdigheder på denne vintur langs Rhinen. I kan fx glæde jer charmerende vinbyer, aristokratiske palæer, slotte og betydende monumenter og fæstninger. I hver af de fem Rheingau-byer Eltville, Oestrich-Winkel, Geisenheim, Ruedesheim og Lorch samt i landsbyerne  Walluf og Kiedrich, er det nemlig ikke kun vinen, men også historien, der skaber den helt specielle atmosfære, som vi elsker så højt.

Drømmer du om flere oplevelser i det tyske vinland? Se vores mange spændende kør-selv-forslag ved Rhinen, Mosel og Franken eller se flere af vores anbefalinger til vinoplevelser 


"En anden god måde at opleve vinruten på er ved at parkere bilen og udforske ruten til bens eller på cykel. Så behøver I heller ikke holde jer tilbage med vinen"

- Mogens, rejsespecialist i Lyngby


 

Kort

Vis på kort