Det bedste af Tyskland i autocamper

14 dages kør-selv forslag i autocamper rundt i Tysklands nationalparker og vinområder

På denne tur rundt i Tyskland, kommer I forbi mange af højdepunkterne det skønne land har at byde på. Oplev hvordan Nationalparkerne og vinmarkerne kommer helt tæt på, når I overnatter ude i naturen i jeres autocamper. Nyd friheden til at vælge om turen går til højre eller venstre, om I holder ind ved en flod og tager en lur og en kop kaffe, eller om I ønsker at blive en dag længere end først planlagt.

Vi har her strikket et forslag sammen til en tur på 2 uger, den tager jer med rundt til en masse af de smukke naturoplevelser Tyskland har at byde på. Håber I kan bruge den som inspiration til jeres kommende ferie i autocamper.

Turen er velegnet til par, og familier der elsker at komme ud i naturen med børnene.

Fra 4.442 kr.
pr. person ved 4 personer i autocamper

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
14 dage/13 nætter

Længde:
ca. 1.900 km t/r Hamborg

627 kg CO2 samlet for 4 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Hamborg - Celle (120 km)

Selvom I sagtens kan køre til Hamborg samme dag, som I skal afhente autocamperen, kan det være en fordel at tage af sted dagen før, og tage en enkelt overnatning på hotel. Fordelen ved det er dels, at rejsen nu er en pakkerejse, og at I dels får god tid den første dag til afhentningen, da det tager lidt tid at sætte sig ind i alle detaljer om kørsel med autocamper. Herudover har I tid til at proviantere til de første dage.

Turen her begynder ved Hamborg. Da vi har forskellige leverandør, anvises det præcise afhentningssted ved bestilling. Det er også muligt at afhente autocamperen andre steder i Tyskland, kontakt os for at høre mere om mulighederne.

Feriens første køretur fører jer mod byen Celle, og på vejen har I mulighed for at aflægge den smukke middelalderby Lüneburg et besøg. Er I mere til natur og det åbne landskab, ligger naturområdet Lüneburger Heide også tæt på jeres rute.

I kommer på ruten også forbi KZ-lejren Bergen-Belsen, hvor I kan høre og læse mere om grufuldhederne i lejren under Anden Verdenskrig, hvor bl.a. dagbogsforfatteren Anne Frank mistede livet pga. tyfus.

Overnatning på Campingpark Hüttensee, der ligger smukt placeret ved søen Hüttensee blot 30 km. fra Celle.

Celle - Braunlage, Harzen (150 km)

Turen går i dag fra området omkring byen Celle til den smukke Nationalpark Harz. På vejen kan I i Wolfsburg besøge Autostadt, der er Volkswagenkoncernens flagskib. Vil I hellere gå i bybden med Tysklands historie og smukke bygninger, er Kloster Unser lieben Frauen i byen Magdeburg bestemt også et besøg værd.

Er I derimod mere til vandretur, naturoplevelser, zipline og hængebro i trætoppene, så er det med at komme ud på eventyr i Nationalparken. Her er et hav af oplevelser for hele familien, men også skønne ting for livsnyderne. Harzen er et slaraffenland for alle aldre.

2 overnatninger på f.eks. Camping Braunlage, der ligger centralt i Nationalpark Harz, eller på en af de mange andre campingpladser i Harzen.

Harzen - Thüringer Wald (200 km)

Når I har nydt det sidste af Harzen, går turen videre til næste smukke nationalpark, Thüringer Wald. Sæt tid af til en afstikker ind til Nationalpark Hainich, hvor I finder den helt særlige attraktion, Trætopstien. Her er lavet en sti i toppen af de gamle træer, og I kan gå ca. 500 m i en højde af 10-44 m. Det er nemt at komme til med autocamperen og er en sjov oplevelse for alle.

Også i Thüringer Wald er der mange oplevelser i vente, se et udpluk af dem herunder.

Overnatning på f.eks. campingplads Paulfeld, der har en god placering i den skønne natur.

Thüringer Wald - Franken (175 km)

Nu er det tid til at komme lidt ud fra de store skove og ned vil vinområdet Franken. Undervejs kan I lægge vejen forbi byen Bamberg, der udover de mange gamle, smukke bindingsværkshuse også byder på et hav af ølbryggerier. 

Der er rig mulighed for at tage på tur rundt i Franken-området. Besøg de små byer Iphofen, Kitzingen og Würzburg, og oplev hvordan vinmarkerne omkranser landsbyerne. Sæt autocamperen i udkanten af byen, og gå ind - gaderne kan godt være lidt smalle her.

2 overnatninger på f.eks. Camping Katzenkopf i Sommerach, der ligger smukt ned til floden Main.

 

Franken - Schwarzwald (250 km)

På vej fra Franken til Schwarzwald kører I et stykke på turistruten "Romantische Strasse". Vejen fører jer til byen Rothenburg ob der Tauber, der nok er den mest romantiske by i hele Tyskland. Det er det perfekte sted at stoppe og spise frokost, gå rundt i de smalle gader og nyde de mange imponerende, gamle bygninger. 

I har 2 nætter i Schwarzwald, og også her har I god tid til at komme rundt i naturen. Der er masser af oplevelser i vente, så det er med at komme tidligt op og afsted på eventyr. Schwarzwald byder også på et hav af kulinariske oplevelser i såvel det salte som det søde køkken. Ønsker I at krydse grænsen til Frankrig og f.eks. besøge byen Colmar, anbefaler vi en ekstra nat i Schwarzwald. 

2 overnatninger i Schwarzwalds nordlige del på Natur-Camping Langenwald, der ligger midt i naturen, eller en af den mange andre campingpladser i området.

Schwarzwald - Rüdesheim am Rhein (250 km)

Når turen i dag går fra bjergene i Schwarzwald til de bakkede vinmarker ved Rhinen, kan I få et par forskellige oplevelser med undervejs. Fra Freudenstadt til Baden-Baden kører I langs Schwarzwaldhochstrasse, endnu en af Tysklands smukke turistruter. Fra Baden-Baden kan I vælge at køre langs den franske grænse til Schweigen-Rechtenbach, og herfra følge Den tyske vinrute langs Rhinen til Bockenheim an der Weinstrasse, og videre til dagens slutdestination Rüdesheim. 

En anden mulighed fra Baden-Baden er, at køre nordpå til den smukke gamle by Heidelberg, der byder på et par af Tysklands store seværdigheder - Slottet Heidelberg og den gamle bro fra 1700-tallet, der går over floden Neckar. Ca. 55 km. nord for Heidelberg kommer I forbi den gamle borgruin med det monstrøse navn Frankenstein, der kan dateres helt tilbage til 1200-tallet. Her er det nemt at parkere med autocamperen.

Den hele dag, I har ved Rhinen, kan bruges til meget forskelligt. Uanset om I tager vandreskoene på og går en af de mange ruter langs floden, kører ud og besøger et par af de smukke vingårde i området, sejler en tur op og ned ad Rhinen eller noget helt fjerde, så kommer I ikke til at kede jer her.

Nabobyen Assmannshausen er også et besøg værd, og lad endelig autocamperen stå på campingpladsen, da I enten kan gå de ca. 7 km langs floden, eller tage en bus. Fra Assmannshausen kan I tage stoleliften op til skoven Niederwald, gå en halv times tid, og tage svævebanen retur til Rüdesheim. En skøn måde at tilbringe dagen på.

2 overnatninger ved Rhinen, f.eks. Campingplatz Rüdesheim, der ligger fantastisk lige ned til floden.

Rüdesheim am Rhein - Cochem (130 km)

Dagens tur er kun på 130 km, hvilket giver god tid til at opleve. Besøg det største vinhus i middelalderens Europa, hvor der både er noget for øjnene og ganen. Kloster Eberbach imponerer med sin storhed og ikke mindst historien der begynder i år 1136, hvor 13 munke ankom til stedet og besluttede sig for at bygge et kloster.

Langs Rhinen er der flere steder, I kan udforske undervejs. Tag op på Lorelei-klippen med de næsten lodrette klippevægge - herfra I kan nyde den storslåede udsigt over Rhinen. Spis  frokost i byen Sankt Goarshausen og nyd det smukke landskab ved Oberes Mittelrheintal. Lige inden I kommer til byen Koblenz, hvor I skal dreje fra mod Cochem, kommer I forbi endnu et af områdets smukke slotte - slottet Marksburg. Dette er det eneste slot langs Rhinen, der aldrig har været ødelagt, og I får historietime for alle pengene. En guidet rundtur her er et must. 

Inden I kommer til byen Cochem, er der selvfølgelig lige endnu en borg på vejen. Burg Eltz er utroligt fascinerende med sin specielle byggestil, hvor kampesten er blandet med fint bindingsværk. Borgen er indhyllet i skov, hvilket gør den meget let at fotografere, specielt når skoven har iklædt sig de gyldne farver hen på efteråret. I har 2 nætter i området, så I har masser af tid til at udforske borgen og skoven omkring. 

Efter 12 dage i en autocamper, trænger I måske til at få lidt mere fart på. Det kan I få ved et besøg på racerbanen Nürburgring, der ligger 40 km. fra Cochem. Dagen kan også bruges til at nyde det sidste af vinområdet.

2 overnatninger ved floden Mosel, f.eks. Camping Happy Holiday, hvor udsigten til Mosel og borgen Metternich er unik.

Cochem - Hannoversch Münden (320 km)

Hvis ikke I fik alle slottene, borgene og udkikstederne ved Rhinen med tidligere, kan I vælge at gøre holdt her på vej til Hannoversch Münden, der er dagens stop. Kør ad landevejen til den klassiske tyske by Marburg, hvor brødrene Grimm er født, og hvor utallige bindingsværkshuse pryder gadebilledet. Snup evt. en frokost og udforsk Grimm-ruten inden I kører videre. Marburg ligger desuden midt i et idyllisk landskab, hvor der er flere gode vandreruter.

Fra Marburg kan I fortsætte i brødrene Grimms fodspor og besøge byen Schwalmstadt i Rødhætteland. Herfra tager I landevejen videre mod Kassel, og kører I vest om byen, kommer I lige forbi barokparken Wilhelmshöhe, der er at finde på UNESCO´s verdensarvsliste. En super måde at bruge eftermiddagen på - husk at nyde udsigten over Kassel by undervejs. Fra parken har I kun ca. 35 km. til Hannoversch Münden, som er jeres sidste nat på turen. I finder masser af gode restauranter i byen, så der er rig mulighed for lidt ekstra forkælelse den sidste aften.

Overnatning på Camping Hann. Münden Grüne Insel Tanzwerder, der ligger i gåafstand til byen.

Hannoversch Münden - Hamborg (300 km)

Efter morgenmaden er det tid til den sidste kørestrækning i denne omgang. Tager I motorvejen til Hamborg, hvor autocamperen skal afleveres, skal I regne med ca. 3½ - 4 times kørsel. Har I tid til et frokost stop, er byen Hildesheim et oplagt sted på turen til dette. 

Hvis tiden tillader det, inden I skal aflevere autocamperen, kan I fortsætte turen ad den tyske eventyrvej. Første stop på vejen er Rapunzels by, Trendelburg, hvor I også kan opleve Torneroseslottet og den eventyrlige urskov Urwald Sababurg. Det gamle slot og kloster Schloss Corvey fra år 822 er bestemt også et besøg værd, og ligger lige ved landevejen på vej mod Hamborg. Derudover kommer I også forbi Askepots charmerende landsby PolleWeserberglands romantisk bjerglandskab og Rottefængerbyen Hameln. Der er altså nok at se her på feriens sidste dag. 

Vær opmærksom på, at turen ad den tyske eventyrvej tager længere tid. Her skal I regne med 4½ - 5 timers kørsel plus den tid, I bruger på seværdighederne.

Galleri

Kort

Vis på kort

Priser

Fra 4.442 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 15 dages Autocamperleje - Hamborg-Hamborg
 • Ubegrænset kørsel
 • Skatter
 • Klargøringsgebyr
 • Standardforsikring for autocamper

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Selvrisiko reduktion
 • Sengelinned og håndklæder
 • Køkkenudstyr
 • Babysæde/børnesæde
 • Overnatninger på campingpladser
 • Camping gas
 • Brændstof
 • Vejafgifter, broer og og færger
 • Udflugter og entrébilletter

Om rejsen

1 nat ved Celle
2 nætter i Harzen
1 nat i Thüringer Wald
2 nætter i Franken
2 nætter i Schwarzwald
2 nætter ved Rhinen
2 nætter ved Mosel
1 nat ved Hann. Münden

Bemærk, du skal selv finde campingpladser undervejs.

ekstra oplevelser

I en autocamper er ruten fleksibel og I kan derfor også køre ruten i omvendt rækkefølge eller vælge en helt anden rute.

Forlæng evt. opholdet med nogle ekstra dage i autocamper eller på hotel i Hamborg og få flere oplevelser med i bagagen.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011