Rottefængerbyen Hameln

Følg rottesporet gennem byen

Midt i Weserberglands bløde bakker ligger Hameln, der har et forbilledligt restaureret bybillede med pragtfulde bindingsværks- og sandstenshuse, hvoraf mange er fra renæssancen. I den gamle bys centrum er Osterstraße og hestemarkedet, Pferdemarkt og derimellem snor de smalle stræder sig fulde af stille charme og lokker med caféer, charmerende restauranter, hyggelige ølhaver og små butikker.

Tusinder af små rotter på fortovet viser vej til byens seværdigheder. Det hænger naturligvis sammen med historien om rottefængeren, der i 1284 var blevet snydt for sit honorar, og derfor lokkede børnene ud af byen med sit forførende fløjtespil, hvorefter man aldrig så dem igen. Rottefængerhuset, et af de smukkeste og største renæssancehuse, står i byens centrum til minde om denne begivenhed. Man skal dog ikke have betænkeligheder ved at besøge restauranten i huset; maden har ry for at være helt i top.

Også Hochzeitshaus står i rotternes tegn: Figurspillet, som flere gange dagligt opfører sagnet om rottefængeren, er meget sjovt og seværdigt. Rottefængeren bliver også mindet akustisk: Hver dag kl. 9.35 spiller klokkespillet i Hochzeitshaus rottefængerens melodi og klokken 11.35 spilles folkevisen Weserlied. Hver søndag klokken 12 fra medio maj til medio september opføres rottefænger-friluftsspillet, hvor ca. 80 medvirkende i historiske kostumer opfører børnenes udvandring fra Hameln.

Fra Hameln udgår også udflugtsbåde fra Weser Flotte, og her kan I f.eks. tage en en- eller to-timers "Kleine Wesertour", hvor I kan slappe af og hvile fødderne, mens det smukke landskab langsomt glider forbi. Det er muligt at købe en lille snack samt drikkevarer ombord på skibene.

    Kort

    Vis på kort