Slottet Baldern

Bliv fortryllet på baldern slot

Slottet Baldern er et sandt mesterværk i barokarkitektur og blev genopbygget i årene 1718-1737 på resterne af et slot, som har eksisteret siden det 11. århundrede. Slottet har været brugt som et beboelsespalads for grevene af Oettingen-Baldern. I 1798 uddøde adelsslægten Oettingen-Baldern, da grev Franz Wilhelm døde. Derfor kom slottet i besiddelse af fyrsterne fra Oettingen-Wallerstein. Slottet blev gjort tilgængeligt for offentligheden i 1896 og har været det siden.

En tur gennem de barokke kamre og saloner såvel som den storslåede balsal giver et levende indblik i en adelig families omgivelser i det 18. århundrede. Derudover huser slottet en af de største våbensamlinger i Tyskland. Omkring 800 genstande, samlet sammen gennem 5 århundreder, er udstillet.

Udsigten fra balsalens vindue belønnes med en vidunderlig udsigt over det omkringliggende land. Herfra kan du se til meteorkrateret i Nördlingen og de skovklædte bjerge i Schwäbische Alb. Slottet er at finde på den populære turistrute "Romantische Strasse" og er placeret mellem Dinkelsbühl og middelalderbyen Nördlingen.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort