Slottet Weissenstein

Besøg kurfyrstens sommerresidens Weißenstein

Weissenstein Slot i Pommersfelden er et prestigefyldt eksempel på frankisk barokarkitektur. Langt væk fra det travle byliv stiger den imponerende, barokke bygning majestætisk og uventet op fra det rolige og kuperede landskab i Franken. Slottets portrætgallerier, fuldt møbleret interiør og imponerende arkitektur tiltrækker hvert år mange besøgende til Pommersfelden. Slottet blev bygget mellem 1711 og 1718 og blev brugt som sommerresidens af Kurfyrst Lothar Franz Graf von Schönborn. Kurfyrsten var den person, som i det tysk-romerske rige valgte kejseren – det var med andre ord en magtfuld mand, som boede her.

I de seneste 100 år har greverne i Schönborn givet den interesserede offentlighed adgang til slottet i form af guidede ture. Særlige installationer, du skal bide mærke i, er den storslåede, møblerede trappe, der dækker tre etager – og fører synet op til det imponerende loftsmaleri. Samtidig er haven også meget påskønnet. Den er blevet omdannet fra en formel barokhave til et engelsk parklandskab. 

I dag findes der en restaurant på slotshotellet, som ligger i bygningerne der tidligere var bryggeri og værtshus. I 1996 blev slottet en nonprofitorganisation for at sikre, at den blev bevaret for fremtidige generationer.

Kort

Vis på kort

Oplev Sydtyskland - skab din egen historie