Till Eulenspiegel - hofnarren i Mölln

LAD DIG IKKE NARRE AF MÖLLN

I den idylliske by Mölln vil du med sikkerhed støde på en berømthed fra middelalderen: Till Eulenspiegel. Han er middelalderens nok mest berømte hofnar, og forfatteren Hermann Bote har skrevet hele 96 historier om Till Eulenspiegel, hvor han beskriver hvordan hofnarren gjorde grin med områdets indbyggere. Hverken almene borgere, præster, adelige eller fattige gik fri af den kloge nars latterliggørelse og narrestreger. 

I Mölln finder du et mindesmærke, et springvand og et museum om legenden. Hvert tredje år holder byen en festival på den gamle markedsplads for at fejre Till Eulenspiegel og hans forunderlige humor.
 

 

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort