Vinområdet Franken

Besøg de charmerende vinbyer

En kør-selv-ferie i Rhinen, Mosel og Franken bliver uundgåeligt en vinrejse. Og gud ske tak og lov for det! Vil du kombinere de store smagsoplevelser med vidunderlig natur, så er Franken lige stedet.

Midt i et af Tysklands eventyrlige bjerglandskaber med uberørte naturparker, krogede klippelabyrinter, drypstenshuler og lunefulde skove ligger et af Tysklands skønneste vinområder, kendt for sin hvidvin i de karakteristiske bocksbeutel-flasker.

Landskabet er og har altid været en gudesmuk kulisse for en fascinerende og mangfoldig kulturhistorie, hvor folkeslag har mødtes og er smeltet sammen igennem tiden. Historien kommer til live i de charmerende middelalderbyer, keltiske borge og den romerske grænsemur, Limes Germanicus, mens det skønne landskab opleves i al sin vælde i de mange naturparker.

I Frankens mange vinbyer, der spreder sig ud omkring den fine bispeby, Würzburg, og på de charmerende vingårde møder i et passioneret univers centreret om de dyrebare og velsmagende dråber. Besøg f.eks. Iphofen og Sommerach.

Vinbønderne viser gerne rundt, og lader jer med stolthed smage på de gode sager. Glæd jer især til at smage på Silvaner, Müller-Thurgau og Bacchus, imens I suger charmen og lokallivet til jer i byer som Kitzingen, Volkach og Iphofen. I kan også bytte lejebilen ud med et tohjulet – eller to benet - transportmiddel og udforske de mange cykel- og vandreruter, der forbinder byerne.

Kort

Vis på kort