Wienhausen Kloster i Niedersachsen

Nonnekloster fra det 13. århundrede

Klosteret blev grundlagt omkring 1230 af Agnes von Landsberg og er beliggende ca. 15 kilometer fra Celle i Wienhausen an der Aller. Agnes von Landsberg var blevet enke i 1225 og ønskede at bygge et åndeligt jomfrukloster til Guds ære.

Wienhausen Kloster er kendt for sin samling af værdifulde gotiske gobeliner fra det 14. og 15. århundrede. Ikke nok med det, så gemmer slottet også på værdifulde kister, skabe og noget så spøjst, som en samling af de ældste briller i verden. Du vil med ret stor sandsynlighed blive tryllebundet af klosterets smukt malede kor og allerede udefra blive imponeret over de flotte trappegavle. 

Klosteret er den dag i dag "aktivt", hvorfor besøg kun sker i grupper med guide. (Husk at tjekke klosterets hjemmeside hjemmefra). 

Anbefalet af Bente, Rejsespecialist

Er du på kør-selv-ferie i Rhinen-Mosel-Franken området, kan du nemt finde en- eller flere vingårde du kan stoppe ved. Jeg kom forbi Vingården Vereinigte Hospitien i Trier. Her kom jeg på vinsmagning i Tysklands ældste vinkælder med gamle vintønder, lysestager og masser af patina. Vingården har fokus på druesorten Riesling, som jeg faldt pladask for og købte nogle flasker af - det fortrød jeg bestemt ikke.

Kort

Vis på kort