Battle Rock

The Oregon Donation Land ACT

Der var mange store sammenstød mellem Amerikas oprindelige befolkning og de indtrængende folk fra Europa, men det var ofte de mange små lokale sammenstød, der betød, at den oprindelige kultur og befolkning var under pres.

Et eksempel ses her ved den lille ø, der i dag har fået navnet Battle Rock, hvor ni mænd blev sat i land den 9. juni 1851 for at lave en bosættelse ved Port Orford. Da den amerikanske kongres i 1850 vedtog The Oregon Donation Land Act, blev det muligt at gør krav på land i Oregon – og vel at mærke uden at den oprindelige befolkning var blevet inddraget.

Inspiration

Og de kom tilbage igen ...

Da de ni mænd blev landsat og gjorde krav på området for at etablere en bosættelse, medførte den en konflikt mellem de to kulturer. De ni bosættere søgte tilflugt på Battle Rock, hvor det efter en belejring i 2 uger lykkedes dem at flygte i ly af nattemørket. De vendte dog tilbage en måned senere - denne gang med en forstærkning på 70 mænd, som det denne gang lykkedes at etablere bosættelsen Port Orford.

I dag er Port Orford et sted på Highway 101, der hurtigt passeres – men læg vejen ud til kysten og få et indtryk af Battle Rock og den konflikt, som ligger bag byens etablering.

Ruddi - rejsespecialist i Aalborg

"Tip: Er vejret og vandet til det, så smøg bukserne op og gå en tur ud til øen og få et indtryk af hvor lille den er - og hvordan det har været at være belejret her i 2 uger"

Kort

Vis på kort