Buffalo Bill Museum i Denver

Museet om en ægte cowboy

Museet der ligger få kilometer uden for Denver, giver dig et godt indblik i Buffalo Bills liv, hans verdensberømte shows og prærielivet i det vilde vest. Du kan tage hele familien til museet, og på samme tid nyde den smukke udsigt over Rocky Mountains.

Der er udstillet mange spændende genstande der tilhørte Buffalo Bill. Du kan fx se Stetson-haten han bar inden sin død, hovedet af den sidste Buffalo han skød og en fredspibe, der tilhørte Sitting Bull. Der er også tidlige optagelser af Buffalo Bills stemme, der introducerer hans Wild West-show.

Inspiration

Legenden Buffalo Bill

En af verdens mest berømte cowboys var William F. Cody, men vi kender ham nok bedst under navnet Buffalo Bill. Kælenavnet fik han i midten af 1800-tallet efter i mange år, at have jagtet bøfler til arbejderne, der byggede jernbaner gennem USA. Han var også blevet en nær ven med de lokale indianere, der levede i området omkring Denver.

Hans tilværelse som alt fra jæger, kurer, kusk på diligencer og spejder for den amerikanske hær, gav inspiration til avisartikler og noveller om livet i det vilde vest og en legende blev født. Han blev senere verdenskendt for sit vilde og flot opsatte Buffalo Bill's Wild West Show, der beskrev livet på den amerikanske prærie. De store shows kom også til Europa. I 1887 overværede den engelske Dronning Victoria og mange andre kongelige fra Europa det spektakulære show med stor begejstring. Efter mere end 300 shows og 2½ million tilskuere, vendte Buffalo Bill tilbage til USA.

Buffalo Bills døde i 1917 og blev begravet vest for Denver i Lookout Mountain med udsigt over de store sletter. 4 år senere blev hans kone, Louisa, begravet ved hans side. Samme år og sted blev museet påbegyndt af Johnny Baker, der var en nær ven til Buffalo Bill. I dag er det en af de største turistattraktioner i Denver og Colorado.

Kort

Vis på kort