Skulpturen "I see what you mean" i Denver

Et af byens vigtigste vartegn

Der var engang en stor blå bjørn, der levede i Rocky Mountains. Han elskede sit liv i de dybe dale med floderne under de høje tinder, men han havde lagt mærke til at tingene var begyndt at ændre sig. Når han kiggede ned fra bjergene mod prærien så han nu en stor by med brede motorveje. Han forstod det ikke, så derfor besluttede han sig for at gå ned og se, hvad det hele var for noget. Han gik igennem gaderne og fandt til sidst et stort gennemsigtigt hus, hvor han kunne se menneskene udveksle idéer og meninger. Da han så det, sagde han "I see what you mean". Det er cirka sådan noget man tænker, når man står foran den store bjørn.

Hvordan er det at være indbygger i Denver imens en messe finder sted? Det var det spørgsmål, som Lawrence Argent stillede sig selv som udgangspunkt med sit værk - Kunstneren bag den allestedsnærværende blå bjørn, der egentlig hedder ”I see what you mean” ramte i den grad plet, for bjørnen er i dag et af Denvers vigtigste vartegn.

Alle kender den blå bjørn

Kunstneren, Lawrence Argents’ skulptur I See What You Mean bliver i folkemunde i Denver kaldt "the Big Blue Bear". Og de elsker virkelig den 12 meter høje blå bjørn, som faktisk blev blå ved et rent tilfælde. Mange steder rundt omkring i byen vil du se klistermærker og billeder af ham. Han står legende og kigger ind i Denver Convention Center og symboliserer mange ting. Noget af det han symboliserer er forholdet mellem storbyen, Denver og Rocky Mountains høje tinder og Midvestens prærielandskab. Den blå farve understreger hans humør, da hans habitat er truet af det moderne samfund.

3D-modellen bestemte farven

Da Lawrence Argent havde fundet på ideen til bjørnen fik han printet en mindre 3D-model, og den model var rent tilfældigt blå, og det elskede kunstneren så meget at han besluttede at bruge nøjagtig den samme farve. Det var ellers meningen, at den skulle haft en mere naturlig farve, men netop på grund af den blå farves association til det triste humør valgte han, at det var den rigtige farve. Han leger også med tanken om, at indbyggerne i en by aldrig ved, hvad der foregår på messerne, og derfor bliver bjørnens nysgerrighed symboliseret i navnet.

Kort

Vis på kort