Byen North Adams

Derfor er North Adams Green Mountains nok sejeste by

Men skal ikke skue hunden på hårene! Det lærer du hurtigt i North Adams. Det ville nemlig være løgn at kalde North Adams med sin samling af gamle fabrikker og halvslidte murstensbygninger for en køn by. Men den har noget, som mange af de ellers ganske polerede landsbyer i Green Mountains ikke kan bryste sig med. Den er urban og rå, og så gemmer den den både på New Englands nok største kunstoplevelse, et mærkværdigt museum dedikeret til menneskets logrende firbenede ven, et populært mikrobryggeri og en hot dog-biks fra 1917. Ja, North Adams er et stop på din kør-selv-ferie du vil være ked af at gå glip af.

Inspiration

I North Adams får kunsten dig til at logre med halen af fryd

Det første du formentlig får øje på, på vej ind i North Adams er kunstmuseet Mass MoCA (Massachusets Museum of Contemporary Art). Den massive fabrikslignende bygning, der huser museet, leder dig ikke umiddelbart til at tro det, men her venter dig en af New Englands absolut største kunstoplevelser! Museet er fyldt med banebrydende moderne kunst i alverdens genrer - ja alt fra musik, dans, billedkunst, fotokunst og teater finder vej til de lyse udstillingssale i denne lille flække. Det er byens absolutte stolthed og det med rette.

Ikke langt fra Mass MoCA finder du også en anden kulturoplevelse, der kan få dig til at logre af fryd, The Museum of Dog. Det meget nicheprægede museum er fuldt og inderligt dedikeret til menneskets bedste ven, hunden, og rummer alt fra kunstværker af hunde og antikke halsbånd til alverdens skøre hunde-relaterede påfund. Det er mærkværdigt, men det skal opleves - specielt hvis du også har en forkærlighed for det dejlige dyr.

Smag på North Adams

Når du har fået din kunstneriske appetit stillet, så skal du selvfølgelig besøge det lille lokale Bright Ideas Brewery. I en bar med den samme rå stil, som resten af byen, kan du smage på et spændende udvalg af kreative øl. Det er den helt rigtige måde at skylle kunstoplevelserne ned på! Et andet af byens kuriøse, men absolutte musts er Jack’s Hotdog Stand. Skiltet på facaden deklarerer selvsikkert at deres dogs er "Fit for a king" - og noget må der være om det, for de har overlevet siden 1917. Inde i den smalle biks, der har et meget 50’er-agtigt interiør, langer de små hot dogs med relish, sennep eller chili over disken til under en dollar stykket. Mere amerikansk bliver det næppe!


"Er vejret lækkert er det oplagt at købe en saftig pizza hos Bright Ideas Brewery og sætte dig ned til åren. Specialøl og pizza i solskin er altid lækkert. Men hvis du foretrækker en restaurant, så er Publics eller DeMarsico’s Wine Cellar et besøg værd"

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort