Området The Berkshires i Massachusetts

Her finder du New England-idyl, når det er bedst

De pittoreske byer Great Barrington, Stockbridge, Lenox, Lee, Pittsfield, North Adams og Williamstown - populært kaldet The Birkshires - ligger plottet ud i det bølgende landskab i Appalachian Mountains et par timer vest for Boston. De små byer er som taget ud af en romantisk amerikansk film med deres nærmest dukkehus-agtig kvalitet, men bag facaderne er der fuld gang i kulturlivet. Er du lidt af en livsnyder og drømmer du om en kør-selv-ferie i vidunderlige New England, så er the Berkshires et rigtig godt sted at indstille GPS'en efter.

Inspiration

Idylliske småbyer, der summer af liv

Små kirker med spidse spir og elegante palæer står i parade på vej ind mod småbyerne. Gyngestole vugger på verandaerne foran de yndige træhuse og amerikanske flag vejer stille fra husfacaderne. Lokale butikker med kunsthåndværk, antikviteter og alverdens tingeltangel og hyggelige cafeer ligger side om side i gaderne. Byerne i the Berks godt ned, og der er lokal charme i overflod. Men det betyder bestemt ikke, at kulturlivet ikke er med på noderne. Tværtimod er the Birkshires kendt som lidt af et kulturelt hotspot fyldt med museer, musik, dans, kunst, lokale markeder og gourmet.

I byen Lenox finder du fx Tanglewood Music Centre, der er sommerresidens for Boston Symphony Orchester. Deres picnic-koncerter er lidt af et tilløbsstykke og værd at opleve, når du er på de kanter. I den rå, men charmerende by North Adams finder du det pivmoderne Mass MoCA, der nok er områdets bedste moderne museum. Og dertil kommer en gourmet-scenen i topklasse med masser af delikate jord-til-bord-koncepter. Det er med andre ord et område i livsnydernes ånd.

Oplev naturens imponerende farvepalet

At køre rundt blandt de små byer er desuden en fornøjelse i sig selv. Landskabet, der omringer the Berkshires, oser nemlig af klassisk New England-skønhed med store skove, brusende floder, spejlblanke søer og vandfald. Hver årstid har sin charme, hvor hele farvepaletten træder frem i løbet af året. Men efteråret med de gyldne og brændte farver er noget helt særligt. Området er da også et mekka for frilufts-entusiaster og du kan kaste dig ud i alt lige fra vandring, mountainbiking og golf til rideture og rafting ned ad Deerfield River. Istiden har efterladt flere enorme kampesten i Berkshires, der også er populære udflugtsmål. Kongen af dem alle er Balance Rock tæt på Lanesborough. Stenen balancerer vitterlig på en anden sten og har været afbildet på postkort i mere end 120 år.


"Kommer du kørende vestpå fra Boston over byen Springfield, så tag Highway 20 - også kendt som Jacobs Ladder Trail - mod byen Lee. Den gamle landevej, der snoer sig gennem det kuperende landskab er nemlig den absolut smukkeste rute til det sydlige Berkshires"

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort