Canyon de Chelly National Monument

Vilde Udsigtspunkter og 5.000 års historie

Denne enestående nationalpark byder på imponerende naturoplevelser krydret med den oprindelige befolknings 5.000 års dramatiske historie i området. Canyon de Chelly National Monument ligger i den nordøstlige del af Arizona og var oprindeligt Navajo-stammens hjemland. Læg mærke til de orangerøde klippevægge der står i skarp kontrast til de grønne områder i dalen. Her dyrkede Navajo-stammen deres afgrøder, der var i læ af Colorado Plateauets barske klima. Du kan stadig se ruiner fra deres gamle bopladser, hvoraf flere er hygget ind i klipperne – præcis som i fx Mesa Verde.

Start dit besøg i besøgscenteret i den vestlige del af parken, hvor du kan hente kort over området, se film og få informationer om dagens program.

For at få de bedste udsigter over parken, bør du køre via South Rim Drive eller North Rim Drive, hvor der er flere, vilde udsigtspunkter du kan stoppe ved. Udsigten til det enestående landskab er spektakulær – specielt tidlig morgen eller sen eftermiddag, hvor lyset er smukt og varmt. Nogle af højdepunkterne er klippesøjlerne Spider Rock, der rejser sig mere end 200 meter op fra kløftens bund. White Horse Trail er en vandrerute på egen hånd til gamle Navajo-ruiner. Turen tager ca. 1½-2 timer. Vil du ned i dalen, skal du følges af en Navajo-guide, der viser- og fortæller om deres land – det er virkelig interessant.

Kort

Vis på kort