Colorado National Monument

En nervepirrende oplevelse i Colorado

Dette helt unikke landskab i det vestlige Colorado, skriger efter at blive set – og fotograferet. Det er en nervepirrende oplevelse, at se natursceneriet fra vejen ”Rim Rock Drive”, der er anlagt på kanten af klipperne. Find et godt sted at stoppe, så du sikkert kan nyde udsigten eller find en af de mange vandrestier, og begiv dig ud i sceneriet. Her er der drøn på farverne, og kontrasten mellem de rødbrune klipper og fyrtræernes grønne farve, står ekstra skarpt og klæder hinanden. Er du heldig, kan du måske spotte prærieulve, Bighorn får, bjergløve og ørne.

Inspiration

Udsigtspunkter i verdensklasse

Det er de spektakulære udsigtspunkter og klippeformationer, der er Colorado National Monuments trækplaster. Kører du via Rim Rock Drive, har du ikke mindre en 19 udsigtspunkter, du kan stoppe ved. Herfra kan du bl.a. se Independence Monument View, Grand View, Artists Point, Coke Ovens Overlook, Upper Ute Canyon Overlookog Cold Shivers Point.

Lider du af højdeskræk?

Hvis du kører gennem området fra den sydlige ende, så ligger du i vejens yderste bane, med udsigt til et frit fald på flere hundrede meter. Så lider du det mindste af højdeskræk, så bør du kører ind fra den nordlige side, der er længst væk fra afgrunden.   

Vandrestøvler eller cykel?

Oplevelsen i Colorado National Monument bliver ekstra stor, hvis du begiver dig ud på en vandretur. Der er anlagt flere vandrestier, der varierer fra et par hundrede meter til mere end 10 kilometers længde. Husk nu godt med vand og en kasket. Flere og flere vælger også at cykle langs den dramatiske strækning. Vejen er meget stejl fra både nord og syd, men er du først kommet op, bliver ruten ret jævn og behagelig.

Kort

Vis på kort