Crystal River, Florida

Mød de nuttede manatees

Godt halvanden time fra Tampa ved Kings Bay finder I et betagende netværk af bugtende floder, turkisblå oaser og naturlige kilder. Crystal River er dog ikke blot kendt for sin skønhed, men som et af de få steder i USA, hvor I kan møde de mærkværdige manatees - helt tæt på. I kan svømme, dykke, sejle kajak eller bare lade jer glide med strømmen og få en fantastisk oplevelse blandt USA's mest charmerende havdyr. Det er vandhunde og badenymfers paradis - et perfekt getaway for hele familien.

Home of the manatee

Den er lidt ubehjælpelig at se på med sine små øjne, uformelige krop og overdimensionerede bæverhale, sådan en manatee. Alligevel, eller måske netop derfor, er det fredede havdyr amerikanernes darling. De er buttede, nuttede og nysgerrige, så det er svært ikke, at komme til at elske disse godmodige søkøer. Crystal Springs er et foretrukken hjem for manateen, og når temperaturene i Den Mexicanske Golf falder, finder op mod 400 manatees vej til de varme kilder. Med forsigtighed og omtanke kan I være heldige at få et intimt og uforglemmeligt møde med de kælne dyr i deres naturlige habitat. Crystal River er en naturoplevelse ud over det sædvanlige.

Inspiration

med kajak til Three Sisters Spring

Ved Three Sisters Spring lever Crystal River for alvor op til sit navn. Omkranset af palmer, bregner og eksotiske træer med det karakteristiske hængende mos, der giver stedet en dragende sydstats-aura, stråler det turkisblå vand helt krystalklart. Kildernes varme vand er også et manatee-favoritsted til en behagelig lur. Glid langsomt gennem vandet i kajak med frit udsyn til de blide og dovne, men overraskende elegante kæmper, der til tider nysgerrigt kigger op til overfladen. Er I ikke til kajak, så kan I også gå langs boardwalken, der snor sig langs kilderne.

Bemærk: Manatees holder primært til i Crystal River fra midt november til midt maj, men kan dog opleves hele året rundt. Det er kun muligt at sejle i kajak til Three Sisters Spring fra april til november. I manatee-højsæsonen kan I svømme til kilderne eller udforske området til fods. Området lukkes i perioder af for besøg for at bevare dyrenes naturlige habitat.

Mette - rejsespecialist i Lyngby

Har I ikke fået nok af Floridas smukke natur, så bør I køre lidt sydpå fra Crystal River til Homosassa Wildlife Park eller tage endnu en kajaktur på "the Chazz" - Chassahowitzka River - der også har et spændende dyreliv

Kort

Vis på kort