Custer State Park i South Dakota

Kom i nærkontakt med parkens kæmper

Er du på kør-selv-ferie i Midtvesten, kan vi anbefale dig at ramme South Dakota, hvor du kan forberede dig på flere store oplevelser. I Custer State Park finder du fx USA's største bestand af bisoner, der trives på de åbne vidder og bølgende græssletter med granittoppe i baggrunden, der troner over den betagende natur. Det er ikke ualmindeligt, du skal venter på en bisonflok, der langsomt krydser vejen og græsser i vejkanten, men så har du også de bedste betingelser for et rigtig godt nærbillede af de imponerende kæmper.

Inspiration

1.500 bisoner venter på dig

Parken er den næststørste i USA med sine ca. 290 km², men det er der også behov for med parkens omkring 1.500 bisoner, der hvert år får så mange kalve, at flere bliver frasorteret og solgt på auktioner. Ud over de mange bisoner, kan du spotte alt fra antiloper, hjorte, bjerggeder, præriehunde og måske en puma, hvis du er heldig.

Aktiviteter i naturen

Ud over det rige dyreliv er naturen perfekt til masser af aktiviteter fra vandre- og cykelture, sejle i kano/kajak, ture på hesteryg og fiskeri. Vi du have det optimale ud af Custer State Park, så start i besøgscenteret ved krydset af Highway 16A og Wildlife Loop Road.

2 af USA’s flotteste køreture

Custer State Park har nogle fantastiske ruter du kan køre, men flere af dem er kun for almindelige personbiler og ikke motorhomes. Needles Highway og Iron Mountain Road, der zigzagger sig gennem tunneler og klipper i parken, topper listen over USA’s flotteste køreture. Fra Iron Mountain Road har du fx direkte udsigt til Mount Rushmore.


" Tip: Sylvan Lake er en smuk lille sø i parken, hvor du kan sejle i kajak og vandre. Du kan fx vandre til toppen af Black Elk Peak, hvor du kan se til 4 stater på en klar dag. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort

Oplev Midtvesten - Skab din egen historie