Westernebyen Deadwood

En legendarisk westernby i South Dakota

Det var fundet af guld i det sydlige Black Hills, der forvandlede en lille guldlejr til byen Deadwood, der spillede efter sine egne regler og tiltrak guldjægere, gamblere, cowboys og revolvermænd som Wild Bill Hickok. I dag er Deadwood en legendarisk westernby, der lever af sin farverige historie med shows og museer, krydret med kasinoer, mikrobryggerier og udendørs eventyr. Vil du opleve en legendarisk westernby på din kør-selv-ferie i Midtvesten – så er det Deadwood.

 

Inspiration

En farverig historie bliver bragt til live

Deadwood var ved at ende som endnu en ”spøgelsesby” efter guldfeberen sluttede, 3 store brande og lukningen af det sidste bordel i 1980. De hele ændrede sig i 1989, da begrænset-gambling blev legitimeret - Deadwood blev genfødt og har siden forstået at levendegøre sin farverige historie. I dag kan du opleve ”skuddueller” på Main Street, gentagelser af nedskydningen af Wild Bill Hickok, retssagen af hans morder og meget mere.

Broken Boot Gold Mine

Se hvordan minearbejderne arbejdede i en autentisk mine, der er mere end 100 år gammel. Guiderne fortæller om forholdene og hvordan minearbejderne fandt og fulgte guldåre med stearinlys og sort pulver.

Days of ´76 Museum

Museet indeholder en imponerende udstilling af diligencer, kostumer, våben og billeder, der stammer fra den årlige ”Days of ´76” parade. Selv paraden startede tilbage i 1924 for at ære de første pionerer, der bosatte sig i Deadwood. I dag er den årlige parade med en prisvindende rodeo, en af de mest populære begivenheder i byen.   

Adams Museum

Her bliver du præsenteret for Blach Hills og Deadwods historie og ikke mindst de mange legender som fx Wild Bill Hickok og Calamity. Du får også et indblik i hvordan og hvorfor gambling, kriminalitet og prostitution, spillede en så stor rolle i Deadwoods historie i så mange år.


" Tip: Byen har lagt navn til tv-serien Deadwood – en rigtig western-serie om 1870érne, guldfeberen, den lovløse tid og legenderne – den er værd at se. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort

Oplev Midtvesten - Skab din egen historie