Tatanka Museum - Story of the Bison

Museum om den amerikanske bison

I South Dakota ved westernbyen Deadwood ligger et lille, interessant museum om de amerikanske bisonokser, der næsten var udryddet i starten af 1900-tallet. Kun ved en målrettet indsats blev bisonokserne reddet fra total udryddelse. Tatanka - Story of the Bison er en hyldest til de store dyr, der på Lakota-sproget hedder Tatanka. Kommer du fra Badlands National Park, er der kun 150 kilometers kørsel mod nordvest via Highway 90.

Bronzeskulpturen med 14 bisonokser er enorm

Kevin Costner tabte sit hjerte for bisonerne og de lokale indianerstammer, efter at han tilbragte tid i Black Hills under indspilningerne til Danser med Ulve. "These Black Hills gave me the feeling, I was a part of History" har han senere udtalt. Det var især forholdet mellem de store dyr og de lokale stammer, der fascinerede ham. Derfor bestilte han en imponerende bronzeskulptur.

Skulpturen består af 14 store bisonokser i fuld størrelse i en jagtsituation med tre indianske ryttere. Skulpturen ligger som en del af Kevin Costners Tatanka Museum, og det er ret imponerende. Besøg museet for at få et dybere indtryk af bisonernes og de lokale indianeres historie.

Kort

Vis på kort