Denvers 5 bedste bryggerier

Øl har altid betydet meget i Denver

Det er ikke noget nyt, at der er meget øl i Denver. Lige siden byens grundlæggelse har der været masser af saloons og barer, som de mange tørstige guldgravere og pionerer besøgte meget ofte. Faktisk spillede disse steder en så stor rolle, at selveste byens regering blev dannet i en saloon i Downtown Denver. I dag kan du stadig ikke sige øl i USA uden at sige Denver.

Du kan boltre dig i de omkring 100 ølbarer, mikrobryggerier og større bryghuse, så det kan være en rigtig god ide, at sørge for en overnatning eller to i Denver på kør-selv-ferie, så du kan smage lidt på de gode øl. Vi har samlet fem af vores yndlingsbryggerier/ølbarer fra hele byen her på siden, som vi gerne vil anbefale dig at besøge, når kør-selv-ferien går til midtvesten.  

Inspiration

1. Wynkoop i Lower Downtown (LoDo)

Venner skåler med øl i USA

Downtown Denver er hip, historisk og fyldt med urbane eventyr. Melder tørsten sig, så gå forbi Wynkoop bryggeriet på 18th street lige ved Union Station. Det åbnede i 1988, som det første bryggeri i Lower Downtown (LoDo's) efter spiritusforbuddets indførelse i 1920. I dag er det et af Denvers mest ikoniske bryggerier. Øllene bliver brygget lige for næsen af dig. Det bliver næsten ikke mere friskt. I kælderen er der comedy club, på første sal står billiardbordene på række og i stueetagen kan du opleve ægte amerikansk pub-stemning og naturligvis også smage nogle af byens bedste øl.

2. Jagged Mountain Craft Brewery i Highlands

Kölsch, lokal øl i Köln, Tyskland

Har du nogensinde smagt øl med navne som There's a Splinter in my Longjohns, Throw in the Towel eller hvad med en Tropical Staycation? Det kan du få lov til på Jagged Mountain Craft Brewery på 20th street tæt på byens Convention Center i Denvers Downtown. Baren ligger kun tre gader fra Coors Field stadion og er et perfekt sted at besøge før eller efter en baseball kamp. Du skal ikke tage herind, hvis du bare gerne vil have din øl, som du plejer, for herinde bliver der eksperimenteret med smagsvarianterne. Det er for de eventyrlystne, og med øl på helt op til 17,5% kan det hurtigt blive en lystig aften.

3. Denver Beer Company i Highlands

Mikrobryggeriet Denver Beer Co

Findes der noget bedre end at nyde et godt glas øl i solen? Når du er i Denver, så er der især et sted, der brillerer i lige netop det. På Denver Beer Company kører de garageportene op ind til bryggeriet, når solen skinner. Byen og baren smelter sammen og danner det bedste udgangspunkt for at mødes med sine venner over en god øl på terrassen, hvor humlen vokser og danner skygge for solen. Idéen bag Denver Beer Co. Er simpel: Gode øl nydes bedst i den friske luft blandt gode venner. Det er et sted, hvor de lokale mødes efter endt arbejdsdag. Nogle tager deres hunde med, nogle kommer i beskidte arbejdsshorts, andre kommer i nystrøgne skjorter. Det er ligesom Denver et meget velkommende og uformelt sted.

4. Ratio

Venner skåler over en øl

På mange måder, så passer Ratio Beerworks mikrobryggeri til RiNo's attitude. Kvarteret er fyldt med street art og kreativitiet, og som de siger i Denver om RiNo; "It's where art and beer are made". Det passer i den grad på Ratio. Bryggeriet er en farverig oplevelser, hvor du får serveret traditionelle øltyper med et tvist. "We learned how to drink beer on tour. We learned how to brew in Germany". Grundlæggerne af mikrobryggeriet er gamle punkmusikere, der har skiftet instrumenterne ud med ølbrygning. Bryggeriet er dekoreret med hidsige farver og et live-musik program, der både byder på punk- og indiemusik. Om sommeren kan du sidde udenfor på deres terrasse og betragte farverige murmalerier imens.

5. Blue Moon Brewing Company

Denver Beer Company i Denver Evan Semon

Har du været på bar i USA har du med stor sandsynlig smagt den appelsinfriske hvedeøl, Blue Moon Belgian White. Det er en ikonisk øl "over there", og den stammer fra Denver, hvor du kan besøge bryggeriet i RiNo-kvarteret. Selvom bryggeriet er stort, så føles det mere, som at besøge et mikrobryggeri - Et meget flot et af slagsen. Over den runde bar i midten af bryggeriet hænger der en stor blå måne, og øllene, de nydes i kæmpestore betonrør indrettet som spisebåse. Det lyder måske lidt spøjst, men det passer egentlig fint sammen med det eksperimenterende ølkort, som både byder på alt fra tunge klassikere til mango-øl.

Kort

Vis på kort