Rockmount Ranch Wear i Denver

Den rigtige cowboyskjorte 

Har du altid drømt om en rigtig cowboyskjorte? Du ved, sådan en, de altid har på i westernfilmene? Så skal du tage til Denver. Den familieejede Rockmount Ranch Wear i Lower Downtown. Der findes simpelthen ikke et bedre sted at købe sådan en. Det er nemlig her den verdensberømte cowboyskjorte med tryknapper og savtakkede lommer blev opfundet. Elvis Presley, Ronald Reagan, David Bowie, Paul Mccartney, Gary Grant og Bob Dylan er blot et lille udsnit af kendte, der har købt deres skjorter her. Og du skal også besøge forretningen, når du tager på kør-selv-ferie til Denver, fordi, at det virkelig er en spændende forretning med en masse historie.

Inspiration

Rockmount Wall of Fame

Det bugner af cowboyhatte-, skjorter og støvler ligeså snart du træder indenfor i den gamle forretning på Wazee Street i Downtown Denver. Rundt omkring hænger billeder af diverse kendisser, som har besøgt butikken og taget ægte cowboygear med sig hjem. En af dem var fx Poul McCartney.

Tag en snak med de søde folk derinde. De har ærmerne fulde af gode historier fra butikkens lange levealder. Og glem ikke, at besøge det lille museum ovenpå, hvor du kan følge forretningens udvikling helt tilbage fra åbningsdagen.

Verdens ældste direktør

Forretningen ligger i en af de historiske bygninger i Downtown. Her har den ligget siden 1946 og er kvarterets eneste overlevende forretning fra Denvers "gamle dage". Papa Jack blev han kaldt - ham, der startede familieforetagende op, og han er en vaskeægte legende i byen. Han gik på arbejde hver dag indtil han døde på som 107-årig, hvor han kunne bryste sig af at være verdens ældste CEO. Det var ham, der designede den skjorte, som de er så kendte for, og som i øvrigt er det skjortedesign, der har haft længst levetid i USA.

Papa Jacks mission med forretningen kom fra hans kærlighed til det vilde vesten, og han ville skabe en identitetsmarkør, der gjorde det let at spotte ”The people of the west”. Og igennem sin tid i forretningen har han taget imod mange kendisser selvom han ikke altid lige vidste hvem de var. Han betjente blandt David Bowie på hans 103 års fødselsdag uden at vide hvem han var.

Rockmounts tredje generation, Steve Weil, er den nuværende CEO. Han voksede op i branchen og kom til virksomheden i 1981.

Kort

Vis på kort