Devil’s Rope Museum i Texas

Et spøjst museum på Route 66

Der findes mange små, spøjse museer rundt i USA – et af dem må være Devil’s Rope Museum i den lille by McLaen i den nordligste del af Texas. Det er ikke, som navnet antyder, rebets historie du bliver præsenteret for men derimod pigtrådens… Du spørger måske dig selv, hvor meget kan der egentlig siges om pigtråd? Du vil blive overrasket…

På din køretur gennem Texas via Route 66, ligger den lille støvede by McLaen, der stadig får sin andel af besøgende pga. Devil’s Rope Museum. Det er et besøg værd, fordi du højest sandsynligt ikke har de store forventninger, men kommer ud med et smil på læben.

Pigtrådens historie samlet ét sted

Det er forbavsende, så meget der kan siges og vises om pigtråd og ikke mindst, hvor stor en betydning opfindelsen har haft. Den første anvendelige pigtråd blev opfundet i 1868 og senere fremstillet på fabrikker. Siden er der kommet mere end 850 patenter og tusindvis af udgaver, der er blevet brugt i mange forskellige sammenhæng.

Museet har muligvis den største samling af materiale om- og eksempler på de forskellige typer af pigtråd der findes. Udstillingen rummer mere end 2.000 prøver af pigtråd, der spænder fra sælgerprøver, pigtråd til krigsførelse og indhegning af kvæg. Der er materiale fra mere end 450 patenter, dokumenter, redskaber til fremstilling af pigtråd og sjove skulpturer. Det hele præsenteres flot og virkelig dedikerede guider, kan fortælle vidt og bredt om emnet.

Besøg The Devil's Rope Museum og "GET HOOKED".

Kort

Vis på kort