Devil's Tower i Wyoming

Det ligner noget fra en anden planet

Når du kører på vejene omkring i det nordøstlige Wyoming dukker den op. Af og til forsvinder den bag en bakke for igen at vise sig. Præriens landskab ændrer sig. Når du kører mod Devil’s Towers breder grønne enklaver af fyrretræer sig, og før du ved af det er sletten blevet til en tæt fyrreskov. Pludselig er du der. Synet af det 386 meter høje klippetårn er chokerende. De søjleformede formationer, der tilsammen udgør tårnet ligner noget fra en fremmed planet, og for dig, der har set Spielbergs film, Close Encounters of a Third Kind kan du sikkert genkende den rillede klippe, da den spillede en vigtig rolle i filmen. Devil’s Tower er USA’s første nationale monument.

Inspiration

En ældgammel legende fortæller 

Geologerne er efter mange forskellige bud kommet frem til, hvad det mærkelige fænomen egentlig er. Det er faktisk kernen fra en gammel vulkan – et størknet magma-kammer, der er blevet blottet efter 60 millioner års erosion. De lokale indianerstammer har derimod deres helt egen forklaring på det spøjse naturfænomen. Legenden siger, at der engang var syv små piger, der legede lidt væk fra lejren. Da en gigantisk bjørn jagtede dem, flygtede de op på en lille klippe, som ikke var mere end en meter høj. Men de bad til klippen om at hjælpe dem, og da klippen hørte deres bøn voksede den op mod himlen. Bjørnen hoppede op og med sine kløer lavede den de karakteristiske riller. Stenen blev så høj, at pigerne endte helt oppe i himlen og blev til en stjerne.

Følg stien rundt om tårnets dyreliv

Uanset hvordan Djævletårnet blev til, så er det et perfekt stop når kør-selv-ferien går til Wyoming. Alene synet af den kæmpestore klippe er nok til at imponere både store og små. Hele vejen rundt om klippen er der lavet en lettilgængelig vandresti, hvor du blandt kan hilse på det mangfoldige dyreliv, men også komme tæt på de mange klippestykker, der igennem tiden er faldet ned langs kanten af tårnet. Hold udkig efter præriehunde, hjorte, kalkuner, vaskebjørne, jordegern, ørne og gribbe. Der er masser af skilte, der advarer dig mod giftige klapperslanger, og du bliver også advaret mod pumaerne. Vær opmærksomme på, hvad du skal gøre, hvis du møder de lidt mere uhyggelige dyr og husk at blive på stierne./p>


"Fortsæt videre fra Devils Tower til flere vilde naturoplevelser i det nærliggende South Dakota, hvor du kan køre ad fantastiske veje i Custer State Park og Badlands nationalpark"


Kort

Vis på kort