Grand Canyon Nationalpark

Du tror ikke dine egne øjne

Kløfter så dybe, at du ikke tror dine egne øjne. Udsigter så overdådige, at det slår de fleste i denne verden - og solnedgange med panoramaer i de mest utrolige farver. Velkommen til Grand Canyon - den 446 km lange og 1,6 km dybe kløft, der på linje med Yosemite, Yellowstone og Zion, tiltrækker millioner af turister årligt. Arizonas berømte kløft er skabt af Colorado-flodens strøm, der for millioner af år siden skar sig ned i undergrunden - og oprindeligt har floden ligget i samme niveau som kløftens plateauer.

På besøg i Kløftens karakteristiske bund

For mange er et besøg i Grand Canyon ikke fuldendt uden en tur ned i selve kløften, og der findes flere forskellige ruter - de fleste med udgangspunkt i Grand Canyon Village. Drømmen om at stå ved bredden af den rivende Colorado-flod i bunden af kløften kræver dog sin mand - eller kvinde. Det anbefales, at du afsætter mindst to dage, men har du fysikken og ikke mindst tiden, er det en fantastisk oplevelse at krydse hængebroen Kalbab Bridge på 782 meter over Colorado-floden.

Modtag vores eksklusive e-hæfte med 12 nationalparker

Tilmeld dig FDM travels´ nyhedsbrev og du modtager vores eksklusive e-hæfte om 12 udvalgte nationalparker i USA, som vi mener, hver især repræsenterer noget ganske unikt blandt USA´s 62 nationalparker. Tilmeld dig nyhedsbrevet her

E-hæfte om 12 nationalparker i USA

inspiration

Grand Canyon i nord, syd, øst, vest - og i luften

Nord: Ti procent af Grand Canyons besøgende ser kløften fra dens nordlige kant. Du får ideelle betingelser for at se solens reflekterende farver, da nordsiden er højere end resten af Grand Canyon. Du skal have mod på at køre knap 100 km frem og tilbage fra sydsiden og besøge nordsiden i juni - oktober.

Syd: Kløftens turistmæssige omdrejningspunkt er i Grand Canyon Village, hvor du finder de fleste turistfaciliteter. Her udgår hovedparten af endagsturene langs Grand Canyons sydlige del.

Øst: Du kan også køre i egen bil til kløftens østlige kant, hvor der også findes en række smukke udsigtspunkter, Horseshoe Bend og Antelope Canyon.

Vest: Har du styr på nerverne, og kan du lide når adrenalinen pumper, er en tur til glasbroen Skywalk i parkens vestlige ende et must. Det er bestemt ikke for sarte sjæle at bevæge sig ud og se direkte ned i den 1200 meter dybe kløft - men sikke en udsigt!

I luften: Hvis du for alvor skal opleve Grand Canyons enorme dimensioner og fantastiske farver, skal du op i fugleperspektiv - fra en helikopter.


"Tag en slentretur hen til kanten af Grand Canyon Efter aftensmaden. Sæt jer til rette på en klippeside og nyd den mest fantastiske panoramaudsigt over kløften,
 mens solen langsomt slukker dagen."


 

Kort

Vis på kort