Westernbyen Jackson Hole i Wyoming

Westernstemning og indgangen til Grand Teton og Yellowstone

Det er dalen, Jackson Hole, der har givet navn til westernbyen af samme navn i Wyoming. Det er en af vestens gamle handelsstationer, hvor der i gamle dage var en livlig handel med blandt andet pelse. Du kan stadig opleve den gamle og atmosfæriske westernstemning når du spadserer ad de gamle plankefortove forbi saloons, gamle byhuse og historiske bygninger. Og for, at det ikke skal være løgn, så er der endda arrangeret skydedueller i hovedgaden i løbet af sommeren, så turister næsten føler, at de er med i en westernfilm.

Den pragtfulde nordamerikanske natur, der omgiver Jackson, lokker med alle former for aktiviteter. Du kan fx komme på en guidet ridetur eller besøge en lokal ranch og føle dig som en vaskeægte cowboy. Nord for dalen ligger nationalparkerne Grand Teton og Yellowstone, så der er mange gode grunde til at lægge kør-selv-ruten gennem Wyoming og Jackson Hole.

Inspiration

Cowboy-stemning og vintersport

Om sommeren er Jackson Hole et mekka for rideture, mountainbiking, vandring, klatring, rafting og meget mere. Den ultimative oplevelse af områdets storhed må være en tur i luftballon, når solen står op og naturens farver eksploderer. Og selvom det naturligvis mest er om sommeren, at der er gang i cowboy-livet, så er byen også bestemt et besøg værd om vinteren. I de kolde måneder er cowboystøvlerne nemlig skiftet ud med skistøvler og snesko, og for dig, der godt kan lide at boltre dig i vinterlandskabet er der masser af fremragende skiområder og masser af vinteraktiviteter, som du kan underholde dig med.

Kør videre fra Jackson Hole

Fra Jackson Hole skal du køre nordpå via U.S.-191 for at ramme Grand Teton- og Yellowstone National Park. Der er bare 2 timers kørsel til Yellowstone, som er den nordligste af parkerne. Kører du sydpå via U.S. 191 rammer du Ashley National Forest, som er endnu et fantastisk naturområde, der ligger i det nordligste Utah. Mod sydvest fører U.S. 89 dig mod Salt Lake City, der også ligger i staten Utah.

Kort

Vis på kort