Little Bighorn Battlefield i Montana

Her mødte General Custer og hans mænd deres skæbne i 1876

Er du interesseret i at vide mere om sammenstødene mellem Amerikas oprindelige befolkning og de håbefulde tilflyttere fra Europa, så bør du bestemt besøge Little Big Horn Battlefield. Det var her, hvor General Custer og hans soldater mødte deres skæbne i slaget ved Little Big Horn i 1876, da en række stammer af indfødte angreb de amerikanske styrker. Kampene foregik langs højdedragene og stejle skrænter ved Little Bighorn-floden i det sydlige centrale Montana, hvor General Custer led et knusende nederlag. Custer faldt selv i slaget og ligger begravet herude. I alt mistede 268 amerikanske soldater livet i det mest berømte slag mellem den hvide mand og den oprindelige befolkning.

Giv dig tid til museet

Et interessant museum og besøgscenter fortæller om selve slaget og ikke mindst begivenhederne op til- og efter slaget. Sørg for at give dig god tid til at besøge museet, for der er flere interessante udstillinger og fortællinger. Det er ikke kun de ”sædvanlige” historiske og kulturelle genstande, der er udgravet fra jorden. Her er også våben, uniformer og andet militærudstyr, du kan fordybe dig i. Som en lille overraskelse, så bliver du også præsenteret for en lille ”kærlighedshistorie” i en udstilling om General Custer, som hans kone, Elizabeth ønskede blev fortalt. Du kan fx se flere af General Custer ting, som hun havde gemt.

Tæt på museet ligger Custer National Cemetery. Der er også en rute på 4½ km, der forbinder to separate slagmarker, Custer Battlefield og Reno-Benteen Battlefield.

Kort

Vis på kort