Maryhill Museum of Art

Kunst ved Columbia River

Med en skøn udsigt over flodlandskabet ligger det bedårende kunstmuseum Maryhill og troner på bredden af Columbia River i Washington State. Med en varieret samling af kunst med alt fra Rodin til en replika af Stonehenge, er museet et fortryllende stop for alle kunstinteresserede.

Stonehenge og kunst i Washington State

Det bedårende kunstmuseum, Maryhill, der ligger med en smuk udsigt over Columbia River, byder på en intet mindre end eklektisk samling af kunstværker og klenodier. Her kan I spankulere rundt blandt skulpturer og akvareller af Auguste Rodin, værker af navnkundig amerikanske og europæiske malere, indiansk kunst fra Columbia plateau-regionen, Mannequiner fra Théatre de la Mode og ortodokse ikoner fra Rumænien. Og så kan I selvfølgelig også se en fuldstændig replika af engelske Stonehenge, bygget af museets grundlægger Samuel Hill.

Inspiration

Drømmen, der brast

I 1907 købte iværksætteren Samuel Hill godt 2.000 hektar jord ved bredden af Columbia Rive, for at udleve sin drøm om at starte et lille kvæker-samfund. På kanten af floden byggede han byen Maryhill og begyndte også konstruktionen af et storslået palæ, der lå med en storslået udsigt over området. Men drømmen brast; kvæker-samfundet blev aldrig en realitet og palæet blev ikke færdiggjort.

På opfordring af en veninde, den moderne danserinde Loïe Fuller, forvandlede han i stedet palæet til et kunstmuseum. Hill fik skaffet en ganske imponerende samling af kunstværker, bl.a. med donationer fra Dronning Marie af Rumænien, inden sin død i 1921 og på hans fødselsdag i 1940 blev museet åbnet for offentligheden og har siden tiltrukket kunstinteresserede fra hele verden.

Kort

Vis på kort