Minuteman Missile Silo Historic Site

Se ned i en missilsilo fra den kolde krig

Minuteman Missile Silo Historic Site i South Dakota, er et uhyggeligt minde fra den kolde krig, hvor USA og Rusland spillede med musklerne over for hinanden. Her kan du se en bevaret missilsilo, der helt frem til 1991 var en del af USA’s enorme atommissilforsvar. I Minuteman Missile Visitor Center, fortælles historien om den skræmmende epoke, den avancerede teknologi der blev brugt og den afsides beliggenhed.

Inspiration

Et uhyggeligt minde fra den kolde krig

Mens landmænd såede- og høstede deres marker, levede en fredelig tilværelse i de små bysamfund i South Dakota, lå missilforsvaret med 150 missilsiloer fordelt med 15 kontrolcentre og var operationelt 24 timer, 365 dage om året. Det var en underlig tid indtil den kolde krig endelig var slut.

Da afskrækkelsesvåbene var et oplagt mål i den kolde krig, blev hele missilforsvaret placeret under jorden og spredt ud over et afsides beliggende- og tyndt befolket område. Teorien var, at uanset størrelsen af et sovjetisk missilangreb ville det være umuligt at ødelægge dem alle og et gengældelsesangreb var muligt.

Minuteman Missile Visitor Center

Start besøget i Minuteman Missile Visitor Center, hvor udstillinger og en 30 minutter lang film giver et godt indblik om Minuteman Intercontinental Ballistic Missile System og dets rolle i den kolde krig. Derefter kan du tage en tur på egen hånd eller med guide til siloerne Delta-01 og 09. Det er bedst at reservere plads på forhånd.

 

Kort

Vis på kort

Oplev Midtvesten - Skab din egen historie