Øen Martha's Vineyard

Den idylliske ø var kulisse for filmen 'Dødens Gab'

Ud for Massachusetts kyst ligger øen Martha's Vineyard – en superpopulær sommerkoloni, der er kendt for sine traditionelle huse i New England-stil, pragtfulde natur, fyrtårne, skønne kyststrækninger og strande. Der er omkring 20.000 fastboende på øen, men i løbet af højsæsonen tidobles befolkningen, der vil nyde stemningen og den friske havluft med udsigt til Atlanterhavet. Noget af Martha's Vineyards popularitet skyldes bl.a. filmatiseringen af blockbuster-filmen Jaws.

Tilbage i 1974 filmede Steven Spielberg nemlig den ikoniske film Jaws (Dødens Gab), hvor han gjorde flittig brug at øboerne som statister i filmen. Scener fra de to efterfølgende Jaws-film blev også filmet på øen, og i dag kan du se en lille smagsprøve på 50-års jubilæumsudstillingen i 2025 på MV Museet.

Inspiration

Nogle af øens højdepunkter

Der er masser at tage sig til på Martha's Vineyard, når du begiver dig rundt på øen. Her er nogle små smagsprøver på nogle af de mange seværdigheder, der gemmer sig på øen.

 • Gay Head Lighthouse er et af fem fyrtårne på øen. De står majestætisk på Gay Head Cliffs, hvorfra du kan nyde den spektakulære udsigt over havet og de farverige klipper, der tiltrækker mange besøgende hvert eneste år.
   
 • Der er en dejlig, afslappet stemning i den historiske by Edgartown, hvor du kan slentre blandt smukke gamle huse langs de brostensbelagte gader. Her kan du f.eks. besøg Edgartown Lighthouse og gå en tur i den hyggelige havn.
   
 • Oak Bluffs lokker med sine berømte farverige Gingerbread Cottages og andre smukke bygninger. Du kan også krydse endnu et fyrtårn af på listen, hvis du besøger East Chop Lighthouse.
   
 • Besøg byen Aquinnah med fyrtårnet af samme navn. Her kan du beundre udsigten til de orangerøde klipper, der er udpeget til National Historic. Kom ved aftenstid, så du kan overvære den fantastiske solnedgang.
   
 • Martha's Vineyard Museum kan du dykke ned i øens spændende historie. Udstillingerne fortæller om øens maritime arv, de oprindelige beboers kultur og hvordan livet har været på øen gennem tiden.
   
 • Menemsha er en lille, maleriske fiskerlandsby, hvor du kan købe friskfanget fisk i havnen og nyde en dukkert fra Menemsha Beach.
   
 • Strandene på Martha's Vineyard er ideel til en dag med afslapning og en forfriskende dukkert. Langs sydkysten ligger de fleste indbydende sandstrande, hvor du gå fra den ene til den anden. Der er bl.a. South Beach, Long Point Beach, Lucy Vincent Beach, Squibnocket Beach og mange flere.
   
 • Chappaquiddick Island ligger ved siden af Martha's Vineyard. Her kan du boltre dig på øens uberørte strande, besøge Mytoi Japanese Garden eller Cape Poge Lighthouse, hvis du ”samler” på fyrtårne.
   

Tag en færge til Martha's Vineyard

Der er bilfærger året rundt til Martha's Vineyard fra New York, Rhode Island og Cape Cod. Om sommeren åbnes der op for flere ruter og passagerfærger fra bl.a. Falmouth på Massachusetts sydkyst.

Kort

Vis på kort