Oregon Dunes

En gigantisk strandpark langs Highway 101 med nogle enorme sandklitter

Hvis du kører via Highway 101 langs Oregons kyst, der lokker med hyggelige strandbyer, stille bugter og masser af naturoplevelser, bør du sætte tid af til Oregon Dunes. Det en af Oregons mest spændende kyststrækninger med en verdens største vidder af tempererede kystsandklitter. Området med sandklitter der flere steder hæver sig mere end 150 meter over havets overflade, strækker sig hele 64 kilometer langs Stillehavskysten og er en del af Siuslaw National Forest.

Oregon Dunes er perfekt til vandreture, paddling, picnic, hygge på stranden, sandboarding, og action på nogle vilde beach buggy ture med guide.

Inspiration

Til fods

Den bedste måde at opleve sandklitterne på, er til fods. Du kan starte ved Oregon Dunes Day Use Area, der ligger syd for den lille by, Dunes City. Her kan du nyde udsigten fra udsigtsplatformen og gå via den korte sti, der leder dig direkte ud til stranden. En længere vandrerute tager dig rundt om Tahkenitch klitterne, hvor der er frisk vand tilgængeligt i Tahkenitch Creek og Threemile Lake. Husk på at løst sand kan være udmattende at gå i, mens vådt sand gør det noget nemmere og så kan du også være heldig at se dyrespor – specielt tidlig morgen.

Action i sandklitterne

  • Der er 3 områder i Oregon Dunes, hvor det er tilladt at køre med 4WD, ATV og Beach Buggy. I Reedsport kan du fx komme på en guidet tur i en stor buggy eller leje en ATV og give den gas i klitterne.
     
  • Sand Master Park - Her kan du prøve verdens første sandboarding park. Lej et sandboard og sus ned af de forskellige sandklitter i forskellige sværhedsgrader. Det er hylende sjovt.
     
  • Der er mange andre aktiviteter i området. Du også padle ned ad Siltcoos-floden, stå på vandski på Woahink eller Tahkenitch søerne eller prøve kræfter som lystfisker og se om du har held til at fange aftensmaden.

 

Kort

Vis på kort