Sedona midt i Arizona

Omgivet af orangerøde klippeformationer

Det er ikke kun Sedona by, men hele områdets unikke naturlandskaber, der tiltrækker rejsende fra hele verden. De høje, orangerøde sandsten klippeformationer gløder nærmest ved solnedgang og solopgang, og et yndet sted for masser aktiviteter - specielt vandre- og mountainbiketure. Efter en lang dag i naturen, kan du nyde kurophold og wellness, så du bliver klar til nye eventyr.

Sedona by er som forventelig en smule turistet, men den har stadig masser af charme, og de lokale byder rejsende velkommen med åbne arme og et stort smil. Kunstnermiljøet stortrives i byen og du kan sikkert finde en speciel souvenir i en af de mange kunstgallerier, der ligger side om side i den lille by.

Sedona ligger mindre end en times kørsel syd for Flagstaff via A89.

Inspiration

Hvad skal du opleve i området omkring Sedona?

 • Chapel of the Holy Cross er en kirke, der står stolt på toppen af de orangerøde klipper i Sedona. Kirken er ganske enkelt et enestående bygningsværk, der besøges af trosretninger fra hele verden.
 • Cathedral Rock er en berømt klippeformation ikke langt fra Sedona by. Der er en lidt krævende vandretur dertil men til gengæld bliver kameraet rødglødende, når du kommer frem.
 • Airport Mesa er et yndet udflugtsmål på grund af udsigten, hvor du kan se flere af de berømte røde klippeformationer som fx Cathedral Rock, Courthouse Butte, Bell Rock, Coffee Pot Rock og selvfølgelig Sedona by
 • Courthouse Vista syd for Sedona er et startpunkt for flere vandreruter i området, men også et imponerende udsigtspunkt, hvor du har udsigt over hele Sedona og de fascinerende landskaber.
 • Bell Rock er en berømt klokkeformet sandstensklippeformation du kan se på en ca. 5 kilometer vandretur. Den fører dig rundt om klippen i en cirkelformet rute gennem ørkenlandskabet.
 • Coffeepot er en nem vandretur, hvor børn sagtens kan være med. Her får du også de flotte udsigter til de klassiske orangerøde klipper. Turen er forholdsvis kort, så kan sagtens tilføje vandreturen op ad Sugarloaf-toppen.
 • Thunder Mountain er en ca. 6 kilometer lang rute gennem et smukt ørkenlandskab med flotte udsigtspunkter. Hold øje med firben - dem er der mange af.
 • Subway Cave i Boyton Canyon er måske en af Sedonas bedste vandreture, hvor du bliver belønnet med en udsigt uden sidestykke. Den er blevet et af det mest eftertragtede billeder på Instagram. Der er shuttlebusser fra Sedona til vandreturens start.
 • Devils Bridge er en naturskabt bro, der er 1½ meter bred, på det smalleste stykke. Der er forskellige startpunkter lidt uden for Sedona for vandreruter dertil, men regn med ca. 2½ time t/r. Udsigten fra Devils Bridge er hele turen værd men du skal være forberedt på du ikke er den eneste der tager turen dertil
 • Lovers Knoll – stedet hvor nygifte amerikanere bare skal ud og fotograferes på grund af den smukke baggrund.
 • Slide Rock State Park husede tidligere en æblefarm. I dag kan du nyde den naturskabte vandpark, hvor du kan glide ned ad naturlige vandrutsjebaner i Oak Creek, mens du er omgivet af imponerende røde klipper og frodig vegetation. Parkområde er et pragtfuldt fristed for afkøling i Arizonas varme sommermåneder.

Kort

Vis på kort