The Basque Block i Boise, Idaho

En lille bid af Baskerlandet

Paella, folkedans og Pintxos? Det er nok ikke lige baskiske specialiteter, som man ville forvente at møde i det vilde vesten. I Idahos hovedstad, Boise kan du ikke desto mindre møde en lille del af Baskerlandet. I kvarteret, The Basque Block vejer det baskiske flag side om side med Stars and Stripes. Her bor den største koncentration af baskere uden for Spaniens grænser. Og den basiske kulturarv er i den grad tydelig med for eksempel et baskisk museum og kulturcenteret, der fortæller om baskernes liv og historie i Boise. Besøg the Basque Block i Boise, når kør-selv-ferien tager dig igennem Idaho i det nordvestlige USA.

Besøg det baskiske marked

Dave og Jeannie kører forbi i deres gamle hyrdevogn og hilser på deres søn Tony, der får hele kvarteret til at dufte spansk, når han står ude foran det baskiske marked i Boise og kokkererer. Forældrene er kendte for deres guidede ture i kvarteret og Tony, han er kendt over hele byen for sine sea food- og kødpaellaer, der kan mætte op til 200 munde. The Basque Market er ikke noget stort marked. Det er måske mere en delikatesseforretning, men det er hyggeligt og lækkert. På hylderne finder du blandt andet et spændende udvalg af Pintxos (ala tapas) og lækre vine, som gør det til et oplagt sted at nyde frokosten.

Inspiration

San Inazio festivallen

Hvert år i slutningen af Juli omdannes The Basque Block i Downtown Boise til en stor fest. Den årligt tilbagevendende San Inazio festivallen kombinerer amerikanernes gæstfrihed med Spansk nerve og fejres med traditionel baskisk musik, dans og lege. Det er en festlig tradition, hvor du kan smage lokale specialiteter fra Baskerlandet, mødes med nogle af de lokale og rigtig suge stemningen fra Downtown Boise ind.

Kort

Vis på kort