Universal Studios i Orlando

Underholdning i Universal Studios, Orlando

Universal Studios filmpark i Orlando er bygget op på samme måde som sin søsterpark i Los Angeles. Forskellige action- og eventyrfilm lægger baggrund til en række forlystelser, der får nakkehårene til at rejse sig på selv de mest hårdhudede besøgende. Blandt de klassiske højdepunkter er Terminator 2: 3D, hvor selveste Arnold Schwarzenegger kommer på scenen i en hæsblæsende forestilling. Det hele foregår i 3D, og flere gange involveres publikum direkte i løjerne, når showet bevæger sig langt ud over scenekanten.

Inspiration

Forlystelser i Universal Studios

I Universal Studios kan du kaste dig ud i klassiske forlystelser som E.T. Adventure og JAWS. Universal Studios nyeste forlystelser omfatter bl.a. Shrek 4-D, Revenge of the Mummy – The Ride, Fear Factor Live og ikke mindst The Simpsons Ride, der er baseret på den populære amerikanske sitcom.

Islands of adventure

Succesen med selve Universal Studios i Orlando gav selskabet blod på tanden til at åbne endnu en forlystelsespark i 1999, Islands of Adventure. Og med Steven Spielberg som konsulent er der ikke lagt fingre imellem. Islands of Adventure betragtes som en af verdens mest avancerede forlystelsesparker. Som navnet antyder, er det især de eventyrlystne, der får lysterne styret i Islands of Adventure-parken. Rutsjebaner med vilde loops, gyldne tårne med frie fald og skrækindjagende horror-forlystelser er blot nogle af tilbuddene.

Islands of Adventure er bygget op omkring forskellige temaer, hvor hvert tema har sit eget område. Jurassic Park er helliget dinosaurerne, der dukker op i meget sultne og blodtørstige udgaver, mens dem der virkeligt vil udfordre tyngdeloven, kan slå sig løs i Marvel Super Hero Island, hvor bl.a. rutsjebanen Incredible Hulk Coaster bør kunne tilfredsstille selv de mest vovelyste. Ellers kan tårnet Doctor Doom’s Fearfall gøre det, hvor du først bliver sendt 45 meter op i luften med raketfart, for så at blive kastet tilbage mod jorden hurtigere end tyngdekraften ville gøre det. I dag er hovednavnet uden tvivl Harry Potter universet.

Mens Disney typisk henvender sig til børnefamilier, er det teenagerne og deres legesyge forældre, der får mest ud af et besøg i Universal Studios. Universal Studios er ikke velegnet til børn under ti år, da forlystelserne er for voldsomme. Men større børn og de fleste voksne vil elske Universal Studios.

Underholdning for mindre børn

For at imødekomme mindre børn, har Universal Studios etableret et legeland med titlen Woody Woodpecker’s KidZone med Søren Spætte og Peter Pedal som gennemgående figurer. Her er tingene lidt mere afdæmpede og forlystelserne mere børnevenlige, men Universel er stadig sjovest for teenagerne. Det burde være unødvendigt at sige, men for en ordens skyld: Afsæt en hel dag til løjerne i Universal Studios.

Spring køerne over

Det kan ikke undgås, at der opstår køer ved forlystelserne i løbet af dagen. Løsningen er dels at være tidligt ude, når parkerne åbner, og dels at benytte sig af muligheden for at springe køerne over. I begge Universal-parkerne sker det via det såkaldte ”Express Pass”-system, hvor du booker tid på fx en rutsjebane på forhånd. Dermed kan du næsten gå direkte ombord, frem for at stå i kø i halve timer.

Kort

Vis på kort