Rejser til Orlando

oplevelser i verdensklasse

Kom tæt på fjerne planeter og galakser, når rumfartshistorien folder sig ud i Kennedy Space Center. Mærk hvordan det kilder i maven på din vej gennem Sea Worlds sprudlende forlystelser. Hils på Mickey Mouse og resten af Disney-figurerne i verdenskendte Disney World. Smut om bag kulisserne på dine favoritfilm i kæmpestore Universal Studios. Eller tag på powershopping i de store Outlets, der sælger mærkevarer til lave priser. Rejser til Orlando byder på et festfyrværkeri af oplevelser for alle.

rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Orlando er en satellitby omgivet af gigantiske forlystelsesparker

Glem alt om at finde et centrum i Orlando, for det findes ikke. Orlando er en satellitby omgivet af en række planeter i form af gigantiske  forlystelsesparker - bundet sammen af motorveje, så I nemt kan navigere rundt i dette enorme underholdningsunivers.

Er det første gang I rejser til Orlando, bør I tage ”begynderturen”, der bør består af Walt Disneys Magic Kingdom, Universal Studios og SeaWorld. Mindre end tre dage – en dag pr. park – kan ikke gøre det. Har I været i Orlando tidligere, vil I sandsynligvis vælge de samme parker en gang til.

Disney har hele fire forlystelsesparker i Orlando, så måske skulle I overveje også at prøve Disney Animal Kingdom – en kombination af safaripark og zoologisk have – eller måske Epcot Center, hvor I kan komme jorden rundt på en eftermiddag.

Universal spreder sig over to parker: Den klassiske filmpark Universal Studios og så naboparken Islands of Adventure, hvor I bl.a. finder det nye Harry Potterunivers. SeaWorld er for hele familien med sine fantastiske vandshows.

Hvis der findes en mælkevej i Orlando, må det være International Drive, som udgør et slags centrum for løjerne, hvor moteller, hoteller, kæderestauranter og endnu flere bizarre forlystelser ligger side om side. Og så glemte vi forresten at nævne Kennedy Space Center eller shopping i et af de mange outletcentre.

 

forlystelsesparker i Orlando, Florida

Det centrale Florida har verdens største koncentration af forlystelsesparker med Orlando som centrum for hovedparten af løjerne. Orlando er en drømmedestination for børn og barnlige sjæle, og der er så mange forlystelsestilbud, at der er noget for alle børnefamilier, uanset alder og appetit på adrenalinkrævende udfordringer. Disney, Universal og Sea World ligger i selve Orlando, mens Legoland ligger en halv time i bil sydvest for Orlando. Kennedy Space Center ligger en halv times kørsel øst for Orlando.

Sea World - forlystelsespark for hele familien i Orlando

Er I på jagt efter en familievenlig forlystelsespark, der skal rumme oplevelser for både store og små, er SeaWorld et af de bedste bud i Orlando. Med en kombination af bl.a. vandlegepladser og hårdtpumpede rutsjebaner får alle aldersgrupper fuld valuta for feriepengene. 

Epcot - den mest besøgte Disneypark i Orlando

Denne Disneypark bygger på nogle af Walt Disney’s oprindelige tanker bag etableringen af Disney i Florida. Epcot byder dels på et kig ind i fremtiden i en række udstillinger, mens parkens anden afdeling er en rundrejse til 11 forskellige lande i verden, hvor I kan opleve landenes kultur og særpræg. Epcot er faktisk den mest besøgte Disneypark efter Magic Kingdom.

Legoland Florida

En halv times kørsel syd for Orlando ligger Legoland Florida, der slog dørene op i 2012. I modsætning til de fleste forlystelsesparker i selve Orlando, er det mindre børn fra 3 til 12 år, som er målgruppen i Legoland i Florida. For danskere er flere forlystelser velkendte - andre er unikke. Parken har et flot miniland, sit eget show med pirater på vandski - og et veludstyret vandland.

Kennedy Space Center - kun ½ times kørsel fra Orlando

Selvom rumfærgeprogrammet blev indstillet i 2011, er Kennedy Space Center stadig et sted, hvorfra man jævnligt sender raketter til vejs. Kennedy Space Center byder på et unikt indblik i moderne rumfart - tilsat historiens vingesus i form af den nye pavillon med rumfærgen Atlantis og Apollo Centret med den gigantiske Saturn V raket. KSC ligger en halv times kørsel øst for Orlando.

Alle de andre forlystelser i og omkring Orlando

Hvis tilbuddene fra ovenstående parker ikke er nok, findes der en frodig mangfoldighed af mindre forlystelsesparker og underholdning langs bl.a. International Drive i Orlando. Steder som det humoristiske Ripley’s Believe It or Not (som kendes fra København) og natur- og oplevelsescenteret WonderWorks er blot et par af mulighederne i Orlando.

Mere naturlige og stilfærdige oplevelser med relation til Floridas dyre-og planteliv er også en mulighed. I Gatorland kan du se nærmere på Floridas utallige alligatorer, og Cypress Gardens omkring 50 kilometer sydvest for Orlando er en stor blomsterpark med udgangspunkt i bl.a. den lokale flora. Desuden byder Cypress Garden også på forlystelser og store vandskishows.

 

Orlando som by

Orlando er ikke en traditionel by med et centrum. Den breder sig over et kæmpe areal og gennemskæres af en række motorveje, der binder byens forskellige centre sammen.

Det område, som de fleste turister valfarter til, ligger i den sydvestlige del af byen, mens Orlandos oprindelige centrum med offentlige bygninger som fx hospitaler ligger længere mod nord.

Det er småt med offentlig transport i Orlando, så en udlejningsbil er et must, når du skal rundt i byen og opleve alle byens seværdigheder. Og har I været heldige at få bestilt nogle af de billige flybilletter til Orlando, så er der rum for at forkæle jer selv med lidt rullende luksus - billeje i USA er nemlig generelt ganske billigt. Vejret i Orlando er ganske behageligt hele året rundt, så hvorfor ikke overveje en cabriolet?

Er du i tvivl om, hvor I kan overnatte i Orlando? Så læs mere om hoteller i Orlando. Eller bo som en lokal i en dejlig villa med tilhørende pool i den familievenlige Orlando-forstad Kissimmee.

 

International Drive - Orlandos midtpunkt for rejsende

Mens downtown i Orlando ikke har meget at byde på for besøgende, har International Drive i den sydlige del af byen udviklet sig til at være en af hovedfærdselsårerne for turister i Orlando.

Her finder du en mangfoldighed af hoteller, moteller, restauranter, shoppingcentre, biografer og diverse forlystelser. Også et af de helt store trækplastre i Orlando, Sea World, ligger ud til International Drive.

Ikke langt derfra ligger Universal Studios og søsterparken Islands of Adventure. Det massive udbud af forskellige overnatningsmuligheder gør priserne langs International Drive rimelige uden for højsæsonen fra december til marts.

 

Universal studios i Orlando

Universal byder på et særdeles velsmurt kig ind bag Hollywood kulisserne i Universal Studios Orlando. Og Universals special effekt afdeling har haft fingrene langt ned i gearkassen på flere af forlystelserne, hvor bl.a. 4D forlystelsen Transformers er helt i særklasse. Har I købt en Park-to-Park Ticket, kan I tage det nye Harry Potter tog over i naboparken Islands of Adventure.

 

Naturområder tæt på Orlando

Ocala National Forest

En underfundig blanding af fyrreskov og tropisk vegetation kombineret med turkisblå søer. Nyd den særprægede natur fra en kajak, mountainbike eller til fods på en af de mange stier, der gennemskærer området.

Kissimmee Chain of Lakes

Et stykke Florida som nydes bedst fra vandsiden i en lejet båd. Let anker og start udforskningen af dette idylliske vandsystem bestående af en række søer bundet sammen af vandveje. Glem ikke fiskestangen.

Canaveral National Seashore

Området Canaveral National Seashore er primært kendt for sin legendariske nabo, raketopskydningsstedet Cape Canaveral. Men faktisk byder den beskyttede kyststrækning nord for Cape Canaveral på storslåede naturoplevelser. Nyd kilometer efter kilometer af uspoleret strand overladt til naturens gang. Husk badetøj.

Honeymoon Island State Park

Hvis man ellers formår at abstrahere fra det lidt cheesy navn, så venter der her et overdådigt strandområde, som ikke skæmmes af store hotelkomplekser eller andre tvivlsomme byggerier. Uanset hvilken retning du vender dig bliver du forkælet med smukke postkortmotiver. Og som en ekstra bonus er der nem adgang fra fastlandet via en bro.

Everglades Nationalpark

Det er ikke uden grund, at de fleste kan nikke genkendende til navnet Everglades Nationalpark. Få en oplevelse for livet i et magisk økosystem, som generøst deler ud af sit enestående biologiske mangfold. Alligatoren troner naturligvis som den mest kendte af Everglades' mange indbyggere. Kom helt tæt på i båd, airboat, kajak eller kano. Kan gennemføres som dagstur med tidlig afgang fra Orlando.

 

Kør videre fra Orlando

Sydpå til Miami og Fort Lauderdale

Når turen går sydover fra Orlando til Fort Lauderdale og Miami, må du have tegnebogen frem. Florida er fyldt med betalingsmotorveje, og en af dem er Florida Turnpike, der er den mest direkte rute fra Orlando og sydpå.

Prisen for en enkelttur fra Orlando til Fort Lauderdale er cirka 12 dollars, mens det koster omkring 15 dollars at fortsætte helt til Miami. Det kan ikke betale sig – hverken tidsmæssigt eller økonomisk – at skifte til den gratis Interstate 95, der går parallelt med Florida Turnpike langs Floridas østkyst.

Kontakt