Valley of Fire State Park i Nevada

Oplev klipper der gløder i Nevadas ørken

Du skal ikke kører langt fra Las Vegas, før du befinder dig i en helt anden verden. Blot en times kørsel mod nordøst fra Las Vegas, dukker Nevadas ældste State Park op - Valley of Fire State Park. Bare navnet lægger op til forventninger om en særlig oplevelse. De bliver heldigvis indfriet, specielt hvis du kører ind i området ved solnedgang- eller opgang. Det er som om hele området står i flammer, når solen rammer klippeformationerne og farver dem glødende orangerøde.

Nevada Scenic Byway

Den 17 kilometer lange vej gennem parken snor sig på elegant vis, og for hvert sving du tager, venter der nye og endnu mere forunderlige landskaber. Vejen blev udpeget som en Nevada Scenic Byway i 1995. Der er flere steder, hvor du kan stoppe og nyde din medbragte frokost eller hvad med at opleve parken til fods? Petroglyph Canyon Trail er en nem, lille tur på et par kilometer, hvor du kan se gamle helleristninger og ”Mouse´s Tank”, der er et lille vandbassin imellem klipperne. Start turen i besøgscenteret, hvor du kan få et kort over parken.

Inspiration

Hvordan fik parken sit navn?

Valley of Fire fik angiveligt sit navn en gang i 1920érne, da en embedsmand kørte gennem området ved solnedgang og beskrev oplevelsen som; hele dalen, så ud som om den var i brand. Du kan selv bedømme om navnet er dækkende, når de imponerende sandstensformationer, der blev dannet af store sandklitter for omkring 150 millioner år siden, bliver ramt af solens stråler.

Er du i Las Vegas og trænger til lidt afveksling fra neonreklamer og kasinoer, så er Valley of Fire også oplagt til en dagsudflugt. Parken er ganske enkelt en overset lille perle - og du møder med garanti ikke mange turister her.


" Valley of Fire er blevet brugt til mange bilreklamer og kendte film som fx Transformers, Star Trek Generations og Total Recall med Arnold Schwarznegger. "

- Birgitte, USA-rejsespecialist og Produktchef


Kort

Vis på kort