Wind Cave National Park

Oplev en af verdens længste huler og præriens kæmper - bisonoksen

Det er hulesystemet i Wind Cave National Park, der har lagt navn til parken. Der er udforsket mere end 215 km passager i hulerne og hvert eneste år lægges endnu flere kilometer til. Du kan komme på guidede ture ned og se en del af hulerne med spektakulære kalkformationer, hvilket er en stor oplevelse. Der er flere veje gennem parken, så er du på kør-selv-ferie gennem South Dakota, er parken et oplagt mål. Den ligger ca. 70 km syd for Rapid City.

Foruden hulerne, så er det præriens bølgende græsarealer og de skovklædte bjergskråninger med præriens kæmper - bisonoksen samt elke, præriehunde, pumaer og andre dyr, der er nationalparkens trækplaster. Der er også mere end 50 km vandrestier du kan udforske.

Kort og godt

Det var præsident Theodore Rosevelt, der i 1903 oprettede parken og blev USA's syvende nationalpark. Området og hulen ”Wind Cave” har været kendt i flere hundrede år af de oprindelige stammer og betragtede stedet som helligt pga. den ”pustende vind”. Det var først i 1881 at åbningen til ”Wind Cave” blev opdaget af Jesse og Tom Bingham, der hørte en ”fløjten” fra hulen og blev overrasket af vinden som skiftevis suges ind i hulen og senere blæst ud igen, som en levende kæmpe.

Kort

Vis på kort